Rojda: Aze’nin ismiyle yolundayım

YJA STAR gerillası Aze Rojda, YJA STAR komutanlarından Aze Malazgirt’in şehadetinden sonra katıldığını ve adını aldığını belirterek, ismiyle yolunda yürüyeceğini söyledi.

PKK içinde şehitlerin ismini almanın, bir intikam alma duygusu da olduğuna işaret eden YJA STAR gerillası Aze Rojda, şunların altını çizdi: “İsmini alıyorsun, yolunda yürüyorsun, onun sözü ve eylemiyle düşmana vuruyorsun. Böylece çoğaltıyor, çoğalıyorsun. Bu da çok büyük bir cevaptır.”

Şırnak’ta 11 Kasım 2017’de şehit düşen YJA STAR komutanlarından Aze Malazgirt’in şehadetinden etkilenerek gerilla saflarına katılma kararı alan ve Aze Malazgirt’in adını alan YJA STAR gerillası Aze Rojda, ANF’ye konuştu.

Katılmadan önce cezaevinde çıktıktan sonra da 5 aylık ev hapsine kapatıldığını, bunlar bitince katılım kararının somutlaştığını belirten Rojda, “Bu olanlarla birlikte bir kadın olarak düşmana artık dur diyorsun ve katılım kararını alan kişi olarak adımını atmaya başlıyorsun. Düşmanın özel savaş konsepti artık önemsiz kalıyor” dedi. Sonrasında Aze Malazgirt’in şehit düşmesinin bu kararını ateşleyip daha da güçlendirdiğini kaydeden Rojda, bu şehadetten sonra gerilla saflarına katıldığını söyledi.

İSMİNİ KALDIRMAK İSTEDİM

PKK içinde ya kişinin katılmadan önce kendisine bir isim belirlediğini ya da bir şehidin isminin verildiğini hatırlatan Rojda, yeni savaşçı eğitim yerine gider gitmez de Aze Malazgirt’ten ve hasletlerinden övgüyle bahsedilince bu ismi daha çok benimsemeye başladığını kaydetti. Aze Malazgirt’i yaşatma, yolunda yürüme, kararlılığını miras alma istemiyle ismini kaldırmaya karar verdiğini söyleyen Rojda, şöyle devam etti: “İsmini aldığım zaman bende ilk gelişen ‘ben Şehit Aze’yi yeniden yeşerteceğim, yeniden büyüteceğim ve içimize, yaşamımızın her anına, her alanına yerleştireceğim’ hissi oldu. Bunları yerine getirebilmek benim için çok ayrı bir görevdir. İsmiyle birlikte artık bu yükü omuzlarına almış oluyorsun. Bu manevi görevi hissetmek çok güçlü bir adımdır, bu da düşmana ayrı bir darbedir. Düşmana ‘Aze ölmedi, ben de Aze’yim ve binlerce Aze var’ dedim.”

İNTİKAM ALMA DUYGUSU

PKK içinde şehitlerin ismini almanın, bir intikam alma duygusu da olduğunu belirten Rojda, “İsmini alıyorsun, yolunda yürüyorsun, onun sözü ve eylemiyle düşmana vuruyorsun. Böylece çoğaltıyor, çoğalıyorsun. Bu da çok büyük bir cevaptır. Şehit düşen her yoldaşımızın yerine onlarca genç katılıyor, PKK safları her şehadetle sıklaşmaya, güçlenmeye devam ediyor. O yüzden düşmanın tüm askeri ve psikolojik saldırılarına rağmen PKK hiçbir zaman bitmeyecek” dedi.