SKB: 1 Mayıs'ı sokaklarımızda kutlayalım

Avrupa Sosyalist Kadınlar Birliği(SKB), "1 Mayıs'ta sokağımızda, mahallemizde fiziki mesafeyi koruyarak eylemde olacağız" dedi.

Avrupa Sosyalist Kadınlar Birliği, İşçi ve Emekçilerin Birlik, Dayanışma ve Mücadele Günü 1 Mayıs'a ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "1 Mayıs günü, kapitalizmin sağlık politikalarına karşı öfkemizi haykırmak için, evlerimizde değil sokağımızda, mahallemizde fiziki mesafeyi koruyarak eylemde olacağız" dedi.

'BU 1 MAYIS TEPKİSİZ KALAMAYIZ'

"Kapitalist devletler sağlığa değil savaşa, silaha, sermayedarlara bütçe ayırarak, toplumu, kadınları bir sağlık krizi ve kitlesel ölümle karşı karşıya bıraktı" vurgusunun yapıldığı açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Sendikalarımız işçileri, emekçileri 1 Mayıs gününe meydanlara, alanlara çağıramasa da 1 Mayıs’ta mahalle, ilçe, kent komiteleri üzerinden '1 Mayıs’ta evde kalma, evinin sokağına çık' çağrısı yapabilmeli, işçi ve emekçileri sokakları zapt etmeye çağırmalıdır. Bu 1 Mayıs tepkisiz kalacağımız, kendiliğindenciliğe bırakacağımız bir gün olamaz."