SKB’den siyasi soykırımlara tepki

Siyasi soykırım operasyonlarına tepki gösteren Avrupa SKB, “Avrupa kentlerinde sokağa çıkarak, harekete geçerek faşist şeflik rejiminin saldırılarını, komplolarını bir kez daha boşa çıkarmak için eyleme geçeceğimizi ilan ediyoruz” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan Avrupa Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB) şunları belirtti: “Faşist şeflik rejimi içerisine girdiği yönetememe krizini atlatmak için yine gözaltı tutuklama saldırılarına başvurdu. ESP, SKM, BEKSAV, LİMTER-İŞ, TİYATRO İMGE oyuncuları ve çok sayıda sosyalist gözaltına alındı. ESP Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş, SKM MYK üyesi Satiye Ok, Pınar Gayıp, gibi çok sayıda sosyalist kadın, LGBTİ+lar da gözaltına alındı. Haziran ayında SKM yöneticilerine yönelik gerçekleştirilen saldırılardan sonra hızını alamayan faşist şef ve şürekası bir kez daha komplolar hazırlayarak ESP, SKM yöneticilerini ve sosyalistleri gözaltına aldı. Her gün beş kadının öldürüldüğü, kadına yönelik şiddetin ve baskının yaşamın bir parçası yapılmaya çalışıldığı, LGBTİ+lara yaşam hakkının bile tanınmadığı bir yerde, bu gözaltı saldırısı aynı zamanda, kadın özgürlük mücadelesi yürüten kadınlara, LGBTİ+lara yapılmış bir gözdağıdır.

Faşist Saray rejiminin bu saldırı ile hedefi, kadınların hak alma mücadelesini ve örgütlenme fikrini engellemektir. Başta ESP Genel Başkanı Özlem Gümüştaş olmak üzere; gözaltına alınan sosyalist kadınlar, tacize, tecavüze, erkek egemenliğini kutsayan gerici yasa ve uygulamalara karşı sokağı esas olan, sokakta mücadeleyi büyüten kadınlardır. Faşist Saray rejiminin de korkusu bu mücadelenin büyümesidir. Boğaziçili gençlerin başlattığı mücadelenin Gezi ayaklanması gibi isyanların fitili olacağını düşünen faşist Erdoğan diktatörlüğü; toplumun en ileri kesimi olan sosyalistlere yönelik saldırılarla, bu mücadeleyi engellemeye çalışmaktadır. Adeta bir cins kırımının yaşandığı, kadınlara, LGBTİ+ lara yönelik yönelik şiddetin yaşamın bir parçası haline geldiği bugün, kadın isyanını engellemek için öncü kadınları gözaltı tutuklama saldırılarıyla yıldırmak istemektedir. Faşist Saray rejimi bırakalım kadına yönelik şiddeti engellemeyi, Melek İpek örneğinde olduğu gibi özsavunmasını geliştiren kadınları hapsederek, başta İstanbul sözleşmesi, 6482 yasanın uygulanması için mücadele yürüten kadınları hedef alarak; siyasi ömrünü, kadın, LGBT+ düşmanlığı üzerinden de uzatmaya çalışmaktadır. Ama nafile çaba, faşist zulme, şiddete karşı tüm dünyada, Türkiye, Kürdistan’da büyüyen kadın öfkesi onların kağıttan şatolarını yıkacaktır. SKB olarak, bir kez daha sosyalist kadınların yalnız olmadığını haykırıyoruz.

Örgütlülüğümüzün olduğu tüm Avrupa kentlerinde sokağa çıkarak, harekete geçerek faşist şeflik rejiminin saldırılarını, komplolarını bir kez daha boşa çıkarmak için eyleme geçeceğimizi ilan ediyoruz. Buradan başta Avrupa’da faaliyet yürüten kadın örgütleri olmak üzere tüm devrimci kurumlara, ilerici, antifaşist kuvvetlere, çağrımız faşist şeflik rejiminin gözaltı ve tutuklama saldırılarını boşa çıkarmak için harekete geçelim. Faşist Şeflik rejimi üzerindeki siyasi baskıyı artıralım. Avrupa’da faaliyet yürüten ilerici kurumları, kadın örgütlerini harekete geçirelim!”