Stockholm'de Fransız Başkonsolosluğu'na siyah çelenk

İsveç'in başkenti Stockholm'de Kürt kadınları, 9 Ocak 2013'te Paris'te üç Kürt devrimci kadınının katledilmesini kınamak için Fransa Büyükelçiliği'ne siyah çelenk bıraktı.

Kürt kadınları, Türk devletinin Paris'te 7 yıl önce katlettiği PKK kurucularından Sakine Cansız, KNK Paris Temsilcisi Fidan Doğan ve Gençlik Hareketi aktivisti Leyla Şaylemez'in katledilmelerini karartan Fransa'yı protesto etmek için Fransız Büyükelçiliği’ne çelenk bıraktı.

Üzerinde üç Kürt kadının resmi bulunan çelengi büyükelçilik binasının önüne yerleştiren eylemciler, Fransa devletinin katliamdaki rolünü kınamak için yazdıkları bir protesto mektubunu büyükelçilik görevlilerine teslim etti.

Üç Kürt kadınının katledilmesinin yıl dönümü dolayısıyla Sara Kadın Meclisi tarafından yapılan açıklamada 12 Eylül zindanlarında direnişin ve tüm kadınların özgürlüğünün sembolü olan Sakine Cansız'ın 2 yoldaşıyla birlikte faşist Türk devleti tarafından katledildiği hatırlatıldı.

Açıklamada “Katliamın üzerinden 7 yıl geçmesine rağmen hala adalet yerini bulmamıştır. TC ve MİT tarafından gerçekleştiği kesin olarak bilinen katliamın gerçek faillerinin Fransız yargısı tarafından hala açığa çıkarılmamış olması anlaşılabilir bir durum değildir” denildi.

Katliamı gerçekleştirenlerin yargı karşısına çıkarılıp cezalandırılıncaya kadar Kürt kadınlarının mücadelesini sürdüreceklerine vurgu yapıldı.

Sara Kadın Birliği, tüm Kürdistanlılar ve dostlarına üç Kürt kadınını katleden Türk devletini kınamak için 11 Ocak Cumartesi günü Stockholm'un Humlegården Parkı'nda saat 13.00'te başlayacak gösteriye katılmaları çağrısı yaptı.