Stuttgart'ta katledilen Alyhe için kadınlardan eylem

Almanya'nın Stuttgart kentinde 19 Haziran günü sokak ortasında katledilen Alye Shojaye'ye ilişkin davanın görülmeye başladığı bu Salı günü kadın örgütleri tarafından bir eylem düzenlendi.

Avrupa Kadın Dayanışması (AKD) bileşenlerinden TJK-E, SKB, ADKH, Şehit Meryem Kadın İnisiyatifi, Kadın Gözüyle ve Yeni Kadın, davanın görülmeye başladığı mahkeme önünde bir basın açıklaması yaptı.

AKD imzasıyla okunan açıklamada, Almanya'da her gün bir kadının katledildiği belirtilerek, "Bunları 20 Aralık günü bir kadın cesedinin yakılmış vaziyette sokak ortasına bulunması gibi yine Hamburg'da oğlu tarafından bıçaklanarak katledilen kadın gibi örneklendirebiliriz" denildi.

Alye için bir ara geldiklerini belirten AKD, kadınları şiddete karşı dayanışmayı büyütmeye ve kadın katliamlarını durdurmaya çağırdı.

Duruşmada ise Alye'nin trajik yaşamı gözler önüne serildi. Alye'nin daha genç yaşlarda evlendirildiği ve doğan ilk kızının da katil eşi tarafından zorla alınarak, çocuğu olmayan kızkardeşine verildiği ortaya çıktı.

Katil zanlısı kocanın uyuşturucu kullandığı belirlenen zanlının yargılandığı davanın bir sonraki duruşması, 12 Ocak 2021 tarihine ertelendi.