TAJÊ: Êzidî halkı hainlerden hesap soracak

Êzidî Özgür Kadın Hareketi (Tevgera Azadiya Jinên Êzîdî-TAJÊ), Şengal’de Türk devletinin düzenlediği saldırıyı kınayarak, “Êzidî halkı hainlerden hesap soracak” diye tepki gösterdi.

7 Aralık’ta Şengal Özerk Yönetimi Konseyi Eşbaşkanı Merwan Bedel’in şehit edildiği saldırıya ilişkin yazılı bir açıklamada bulunan TAJÊ, Türk devletinin dünyanın gözleri önünde katliamlar gerçekleştirdiğini belirtti.

TAJÊ, “DAİŞ’in intikamını almak isteyen işgalci ve soykırımcı Türk devleti her gün Şengal’e yönelik saldırılar gerçekleştirmektedir. Türk devleti, KDP ve Irak’ın yardımıyla Kürt halkının öncülerini hedefliyor. Son olarak Êzidî halkının komutanı, öncüsü Merwan Bedel’i hedefleyerek Êzidî halkını iradesizce güçsüz kılmak istediler” dedi.

Açıklamada, “Êzidî halkının öncülerinin hedeflenmesi, Êzidî halkının tarihini, kültürünü ve inancını hedeflemektir. Bu öncüler bizim kültürümüzü, inancımızı ve tarihimizi en zor zamanlarda savundular. Bugün de Êzidî halkının özgür yaşamına öncülük ediyorlar. Êzidî halkı hiçbir zaman bu kahraman şehitlerini unutmayacak” ifadeleri kullanıldı.

“İşgalci Türk devleti, dünyanın gözleri önünde katliamlar gerçekleştirmektedir” diyen TAJÊ, şöyle devam etti:

“Dünya ise bu katliamları seyretmektedir. Sessizlik, katliama ortak olmaktır. Biz TAJÊ olarak bu sessizliği kınıyoruz. Bu saldırılar KDP, Irak ve ihanetçilerin yardımıyla gerçekleştiriliyor. Êzidî halkı hainlerden hesap soracak.

TAJÊ olarak, Êzidî halkına ve Şehit Merwan Bedel’in ailesine başsağlığı dileklerimizde bulunuyoruz. Merwan Bedel yoldaşımız, Êzidî halkı için her alanda öncüydü. İhtiyaca göre komutandı, savaşçıydı, diplomattı, halkının kahraman öncüsüydü. Êzidî halkı olarak özgürlüğün bedelinin ağır olduğunu biliyoruz. Êzidî halkı bugün özgür yaşamın bedelini ödüyor. Bedeller ödeyebiliriz fakat hiçbir zaman özerklik ve özgür yaşam ısrarımızdan vazgeçmeyeceğiz. Bedeli ne olursa olsun, şehitlerimize söz veriyoruz, özgür yaşamı kalıcı kılacağız.”