TAJÊ: Yeni yılda Şengal'in özerkliği garanti altına alınacak

Êzidi Kadınları Özgürlük Hareketi’nin (TAJÊ) yeni yıl mesajında, Şengal kazanımlarına sahip çıkma çağrısı yapılarak, 2021 yılının Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlük yılı ve Şengal özerkliğinin yılı olacağı vurgulandı.

Êzidi Kadınları Özgürlük Hareketi (TAJÊ) yılbaşı dolayısıyla açıklama yayınladı. TAJÊ yeni yıl mesajında KCK'nin 2020 yılında başlatmış olduğu, ''Tecride, faşizme ve işgale hayır, özgürlük zamanı'' hamlesini hatırlatarak, hamlenin güçlü eylemselliklerle sürdüğünü, TAJÊ'nin de Şengal'deki diğer kurumlarla birlikte bu hamleye eylemlerle katıldığını vurguladı. 

TAJÊ, KCK'nin hamlesine paralel olarak başlayan KJK'nin, ''Kadın soykırımına karşı gün özgür kadın zamanıdır'' hamlesini de hatırlatarak özgürlükçü, mücadeleci ve direnişçi kadınlar tarafından büyük bir sorumlulukla hamleye sahip çıkıldığının altını çizdi. 

TAJÊ aynı zamanda kendilerinin de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için bir hamle başlattığını, bu çerçevede Êzidi kadınların eylemler yaptığını, kadın hak ve özgürlüklerine sahip çıktığını belirtti.

‘ÊZİDİ KADINLAR AKTİF TUTUM SAHİBİ OLDU’

Kampanya çerçevesinde Öcalan'ın paradigması etrafında bir araya gelindiğini, Öcalan'ın özgürlüğü için eylem, toplantı, seminer düzenlendiğini aktaran TAJÊ açıklamasında şunlar denildi: ''Êzidi kadınlar Önder Apo'nun özgürlüğünü kendi özgürlükleri olarak gördü, tecrit, yaşam şartlarının kötüleşmesine karşı her zaman bir sorumluluk bilinciyle hareket ederek her zaman aktif bir tutum sahibi oldu.”

ŞENGAL’E DÖNÜŞLER BAŞLADI

TAJÊ 2020 yılının en önemli gelişmelerinden birinin Şengal'e dönüş ve Şengal'in yeniden inşası olduğunu vurgulayarak, Şengal Özerk Yönetimi’nin çağrısıyla Şengal'e dönüşlerin olduğunu, bu çerçevede binlerce kişinin Şengal'e dönüş sağladığını kaydetti. TAJÊ, Şengal'e dönüşün çok değerli ve kutsal olduğunu belirtti.

Grê Spi ve Serêkaniyê'ye yönelik işgal hareketinin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik 9 Ekim uluslararası komploya denk getirildiğine değinilen açıklamada, bunun 2014 Ferman'ı niteliğinde olduğu vurgulandı. TAJÊ, KDP ve Bağdat arasında 1 Ekim'de imzalanan ve 9 Ekim'de ilan edilen anlaşmanın da ‘Êzidi Soykırım Anlaşması’ olduğunun altını çizdi.

‘2021 YILI ÖNDER APO'NUN ÖZGÜRLÜK YILI OLACAK!’

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünün sağlanması, komplonun boşa çıkarılması için TAJÊ öncülüğünde mücadeleye devam edildiğini kaydeden TAJÊ açıklaması şöyle: “Yeni yılda tüm Êzidi kadınlara yedi yıllık kazanımlarımıza sahip çıkma çağrısı yapıyoruz. Şengal kazanımları büyük bedeller verilerek kazanıldı. Êzidi kadınları öncülüğünde, özgürlük savaşçılarının fedailiğiyle, Êzidxan genç kadın ve erkekleri YBŞ, YJŞ, Êzidxan asayişi, Özerk Yönetim, kurumlar yaratıldı. Bu sebeple yeni yılda direniş ruhuyla, özgür irade tutumuyla tüm Şengal kadınları değerlerine sahip çıkmalı, kazanımların korunması için gece gündüz demeden ayakta olmalılar. Öncelikle Önder Apo'nun, tüm Êzidi kadınların, mücadele eden kadınların ve tüm şehit annelerinin yeni yılını kutluyoruz. 2021 yılının Önder Apo'nun özgürlük yılı ve Şengal özerkliğinin garanti altına alınacağı bir yıl olacağına inanıyoruz.''