TJA’lı Şimşek’e 7 yıldan 15 yıla varan hapis cezası

TJA aktivisti Gülcihan Şimşek hakkında yaptığı siyasi çalışmalar suç sayılarak, “Örgüt üyesi olmak” iddiasıyla 7 buçuk yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istendi.

Tevgera Jinên Azad (TJA) aktivisti Gülcihan Şimşek, hakkında “Örgüt üyesi olmak” iddiasıyla açılan davanın 3’üncü duruşması, Diyarbakır 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Rosa Kadın Derneği soruşturması kapsamında tutuklandıktan sonra tahliye edilen ve yargılanması devam eden Şimşek, duruşmada hazır bulundu.

Dosyanın tamamlandığını belirten mahkeme heyeti, esas hakkındaki mütalaayı mahkeme heyetine sundu. Savcı, gizli tanığın ifadelerini dayanak sayarak Şimşek’in KCK’nin üst yapılanmasında yer aldığını, TUHAD-FED’in toplantılarına ve TJA içerisinde yürüttüğü faaliyetleri de ideal olduğunu ileri sürdü.

Şimşek’in eylemlerinin süreklilik, çeşitlilik ve yoğunluk arz ettiğinden dolayı 7 buçuktan yıldan 15 yıla kadar cezalandırılmasını talep etti.

Kürtçe savunma yapan Şimşek ise, mütalaayı kabul etmeyerek, beraat talebinde bulundu.

Verilen kısa aranın ardından mahkeme heyeti, Şimşek ve avukatlarının esas hakkındaki mütalaaya karşı savunma yapmak için bir sonraki duruşmayı 31 Mart 2021 tarihine erteledi.