TJA, Viyan Soran'ı andı: Yolumuzu aydınlatıyor

TJA, YJA Star Komutanı ve PKK Yeniden İnşa Komitesi Üyesi Viyan Soran (Leyla Wali Hüseyin)’ı anarak, "Yolumuzu aydınlatmaya devam etmektedir” dedi.

Tevgera Jinên Azad (TJA), Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecridi ve uluslararası komployu protesto etmek amacıyla 1 Şubat 2006 tarihinde fedai eylemle şehit düşen YJA Star Komutanı ve PKK Yeniden İnşa Komitesi üyesi Viyan Soran’ı yazılı açıklamayla andı. TJA, Soran'ın eyleminin kadının üzerindeki karanlığı da aydınlattığını vurguladı.

TJA’nın açıklaması şöyle:

“Leyla Walî Hasan, diğer adıyla Viyan Soran 1981 yılında Federe Kürdistan’ın Süleymaniye kentinde dünyaya geldi. Viyan Soran, 1997 yılında özgürlük saflarına katıldı. Özgürlük mücadelesi içinde moralli ve bilinçli duruşuyla tanınan Viyan Soran 2006 yılının 1 Şubat’ı 2 Şubat’a bağlayan gecede, Haklar Önderi Sayın Abdullah Öcalan’a yönelik tecridi ve uluslararası komployu protesto etmek amacıyla bedenini ateşe vererek, özgürlük kervanında ölümsüzleşir.

 'MÜCADELEMİZE IŞIK TUTTU'

Viyan’ın gerçekleştirmiş olduğu eylem, özelde Haklar Önderi Sayın Abdullah Öcalan üzerindeki komplo ve tecridi protesto etmek, genelde ise Kürt halkı ile  Kürt kadını üzerindeki karanlığı aydınlığa çıkarma eylemidir. Şehadetinden günümüze kadar 15 yıl boyunca doğan her Kürt çocuğunun adı olan Viyan sadece ‘İrade’ anlamından ziyade bir direniş sembolü de olmuştur. Bedeninden yükselen ateş, Kürt kadınlarının özgürlük mücadelesine ışık tutmuş ve yolumuzu aydınlatmaya devam etmektedir.
Biz TJA olarak Viyan Soran’ı şehadetinin 15.  yıl dönümünü minnetle anıyor, önünde saygıyla eğiliyoruz. "