TJK-E’den ‘İşbirliğe son, Önder Apo’yu özgürleştirme zamanı’ eylemlerine katılım çağrısı

TJK-E, 12 Mayıs’ta Avrupa’nın birçok merkezinde “İşbirliğe son, Önder Apo’yu özgürleştirme zamanı” hamlesinde eylemler düzenleyecek.

Yazılı bir açıklama yapan Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) işgalci Türk devletinin özgür Kürdü, kadın özgürlük çizgisini hedef aldığına dikkat çekerek, 12 Mayıs’ta düzenlenecek eylemlere katılım çağrısı yaptı.

TJK-E açıklamasında şunları belirtti: “Hegemonik, işgalci güçler kendi sömürgeci sistemini devam ettirmek için her gün Kürdistan halkına kültürel ve fiziki soykırımı dayatmaktadır. Bu soykırım saldırılarına karşı savaşan, mücadele yürüten, kadının kaybedilen tarihini yine gün yüzüne çıkaran, alternatif yaşam modeli ile tüm dünyaya model olan Önder Apo felsefesi ve PKK’nin özgür dağlardaki mücadelesine çomak sokmak, bitirmek istenmektedir. Bu hegemonik, işgalci, sömürgeci güçlerin anlayamadığı ise bu kadar saldırı ve komplolara rağmen hala Kürt kadını, genci ve halkı ayakta, dağlardaki mücadele cephesi gün geçtikçe artıyor ve kazanımlar gelişiyor.

Yine Önderliğimizin İmralı işkence sisteminde rehine tutulsa bile, fikirleri tüm dünyaya yayılmaktadır. Bugün Önder Apo’nun özgürlüğü için milyonlarca insan sokaklara dökülüyor, ve sokaklarda olmaya devam edeceklerdir. En son Önder Apo’nun kardeşi Mehmet Öcalan ile 25 Mart günü yaptığı telefon görüşmesi de Türk devletinin Önder Apo'nun fikirlerinden, felsefesinden ve düşüncelerinden korktuğu kamuoyu ile iletişimini tümden kesmek istese bile Kürt halkının iradesinin önüne geçilmeyeceği apaçık ortadadır.

İŞGAL SALDIRILARI…

Yine TC faşist, sömürgeci devletin sosyolojik, ideolojik olarak sömüremediği güçleri her zaman tarihinde fiziki bir soykırım ile yüz yüze bırakarak tümden yok etme konseptini geliştirdiğini herkes bilmektedir. Bu yüzden de 23 Nisan’ı 24 Nisan’ı bağlayan gece faşist Türk devleti Medya Savunma Alanları’na bağlı Zap, Avaşin ve Metina bölgelerine yeni bir işgal saldırısı başlatmıştır. Ermeni Soykırımı’nın yıldönümünde gerçekleşen bu saldırı, özgür kadın, özgür birey ve toplum yaratma pratiğini gerçekleştiren ve bunun için her gün bedenini fedaice halkına ve özgürlük mücadelesine adayan gerilla da uygulamaya geçmiştir. Hedef, Önder Apo’nun felsefesi ve ideolojisi ile kendini geliştiren, mücadele veren, özgürlük ve hakikat yolunda yürüyen kadını, genci, halkı yok etmekten başka bir şey değildir.

Gerilla demek Kürdistan kadını, genci, toplumu için meşru savunma, demektir. Gerilla demek, kimlik, onur, ahlaki-politik toplumun yaratımı demek, gerilla demek özgür insan hayallerinin ulaşıldığı anlam demek, gerilla demek yok edilen, sesi kısılan, dört duvar içine hapsedilen, her gün tecavüz, taciz ve şiddetle yüz yüze bırakılan kadının zılgıtlarla intikam alması ve erkek egemen zihniyetin yok edilmesi demektir. Bu yüzden açıkça belirtiyoruz ki gerillaya saldırı, özgür kadın çizgisine, Önder Apo’nun ideolojisine direkt bir saldırıdır, biz kadınlara, gençlere saldırıdır.

DEMOKRATİK, EKOLOJİK, KADIN ÖZGÜRLÜKÇÜ PARADİGMA HEDEF ALINYIOR

Gerillaya saldırı 4 parça Kürdistan’da işgal konseptini derinlikli yürütme anlamındadır. Yine işbirlikçi güç olan KDP’nin askeri ve ideolojik işbirlikçiliği bu konseptin bir ayağını oluştururken, KDP devletçi zihniyetle Ortadoğu’da yaratılmak istenen demokratik, ekolojik, kadın özgürlükçü paradigmaya birebir saldırı niteliğini taşımaktadır.

Bu nedenle dün Xakûrke, Haftanîn, Garê, bugün de Zap, Metina ve Avaşin’e dönük saldırıları tüm Kürdistan’a, Kürt ve Ortadoğu halklarının kazanımlarına en fazla da özgür kadın çizgisine dönük bir saldırı olarak ele alıyoruz.

Bize karşı geliştirilen sistemli saldırıların tek cevap merkezi sadece gerilla değildir. ‘Özgür, onurlu ve ahlaki-politik çerçeve de yaşama’ hedefi olan her Kürdün, her kadının, her gencin, her özgürlük ve sosyalizm arayışı olan bireylerin sorumludur. Bugün eğer o dağlarda tüm zorlu koşullara rağmen gerilla direniyor ve kazanıyorsa, düşman darbe yiyorsa, toplum olarak bizler de sokaklar mücadeleyi yükseltmeli, özgürlüğümüze sahip çıkmalıyız.

Avrupa’da yaşayan halkımız, Kürt kadınları, gençleri on yıllarca örgütlülüğünü korudu, yurtseverliğini diri tuttu, ülkeyle ruhsal ve düşünsel bağını hiç koparmadı. Bugün de ‘Özgürlük zamanı’ diyerek ayağa kalkma, bu direnişi bütünlüklü kılma, faşist Türk devletinin son biçare hamlelerini boşa çıkarmanın zamanıdır. Bir süre önce başlayan ‘Özgürlük zamanı geldi’ ve ‘Faşizmi Birlikte Yeneceğiz’ hamlelerinin başarısı için de eylemde olmalıyız. Bu temelde Avrupa’da yaşayan halkımızı, Kürt kadınlarını, gençleri, Kürt Kadın Özgürlük çizgisinde geleceğini gören demokratik kamuoyunu, feminist çevreleri, şahsiyetleri alanlara çıkarak direnişi büyütmeye çağırıyoruz.”

Bu temelde ayın 12 Mayıs’ta TJK-E öncülüğünde Avrupa’nın birçok merkezinde işgale, işbirliğe son Önder Apo’yu özgürleştirme zamanı hamlesi çerçevesinde eylemlerin düzenleneceği merkezler şöyle:

FRANSA

Strasbourg

1 Aveneu de Conseil de L’Europe

Saat: 12.00

BELÇİKA

Brüksel

Place de Luxemburg

Saat: 13.00

DANİMARKA

Kopenhag

Nytorv Kobenhavn

Saat: 16.00

İSVEÇ

Stockholm

Åhléns/Drottninggatan

Saat: 17.00

İNGİLTERE

Londra

10 Dawning Street- Başbakanlık önü

Saat: 13.00

ALMANYA

Düsseldorf

Yer: DGB Haus, Düsseldorf

Saat: 17.00

NORVEÇ

Oslo

Untenriksdepartement 7- Juniplassen

Saat: 16.00

AVUSTURYA

Viyana

Birleşmiş Milletler önü UNO

Saat: 15.00”