TJK-E’den Güven’in tutuklanmasına tepki

DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in tutuklanmasına tepki gösteren TJK-E, “Bu düşmanca karar sadece Leyla Güven'e, sadece DTK'ye değil tüm kadınlara, Kürtlere ve tüm demokratik çevrelere yöneliktir” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E), DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in tutuklanmasına tepki gösterdi.

“DTK Eşbaşkanı ve Hakkari Milletvekili Leyla Güven hukuksuzca tutuklandı. Diyarbakır'da yargılandığı davada verilen 22 yıl 6 ay hapis cezası uygulanan düşman hukukunun sonucudur” diyen TJK-E şunları belirtti: “Leyla Güven, hayatını demokrasiye adamış zalimin üstüne yürüyen bir mücadele insanıdır. Cezalarla, tutuklamalarla ne Leyla Güven ne de kadınlar ne de Kürtler mücadeleden vazgeçmeyecektir. Tam tersine öfkemiz her zamankinden daha diri!

Bu kararla bir kez daha yargı organları diktatörün çıkarları doğrultusunda hareket ettiğini göstermiştir. Bu düşmanca karar sadece Leyla Güven'e, sadece DTK'ye değil tüm kadınlara, Kürtlere ve tüm demokratik çevrelere yöneliktir.

AKP-MHP faşist rejimi bu kararla bir kez daha tüm dünyanın gözleri önünde suç işlemiştir. Diktatör Erdoğan insanlık suçlarına bir tanesi daha eklemiştir. Ve bunu tüm dünyanın gözlerini önünde yapmaktadır. Bugün Diktatör Erdoğan’a DUR demenin zamanıdır. Bugün değilse, ne zaman?

Bizler Avrupa Kürt Kadın Hareketi olarak bu hukuksuz, düşmanca cezayı tanımıyoruz. Ve asıl suçlu Diktatör Erdoğan yargılanana kadar mücadelemizi daha büyüteceğimizi bir kez daha belirtiyoruz.

Bu temelde herkesi Leyla Güven’in sesi olmaya, mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz.”