TJK-F’den 6 ve 9 Ocak eylemlerine katılım çağrısı

Paris katliamının 8. yıldönümünde Avrupa yaşayan Kürdistanlılar ve dostları, bulundukları her yerde protesto eylemlerine hazırlanıyor. TJK-F aktivisti Nupel Munzur, 6 ve 9 Ocak'taki eylemlere katılım çağrısı yaptı.

9 Ocak 2013’te Fransa’nın başkenti Paris’te PKK kurucularından Sakine Cansız, KNK Paris Temsilcisi Fidan Doğan ve Gençlik Hareketi üyesi Leyla Şaylemez’in katlediliş yıldönümü Avrupa’da yaşayan Kürdistanlılar tarafından birçok kentte düzenlenecek eylemlerle protesto edilecek.

Katliamın gerçekleştiği Paris’te de yıldönümünde Kürt kadınlar 6 ve 9 Ocak günü eylem düzenleyecek.

TJK-F adına konuşan kadın aktivisti Nupel Munzur yıl dönümü vesilesiyle yaptığı çağrıda, Avrupa’nın her yerinde ve özellikle Paris’te düzenlenecek eylemlere güçlü katılım çağrısında bulundu.

“9 Ocak 2013’te Paris’te katledilen üç Kürt Kadın Hareketinin unutulmaz öncüleri olan Sakine Cansız (Sara), Fidan Doğan (Rojbîn) ve Leyla Şaylemez’i (Ronahî) saygı ile anıyor, anılarına bağlılığımızı bir kez daha ifade ediyoruz” diyen Munzur, katliamı planlayan ve uygulayanın Türk MİT’i olduğunu ve Fransa devletinin parmağının da olduğunu bildiklerini belirtti.

‘9 OCAK’TA PARİS’TE BULUŞALIM’

“Bu yıl ‘Paris Katliamın emrini Erdoğan verdi, yargılansın!’ şiarı ile alanlarda olacağız” diyen Munzur, 6 Ocak’ta saat 11.00’da Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi önünden, Cansız, Doğan ve Şaylemez’in katledildiği büro önüne kadar yapılacak bir yürüyüş ve anma yapılacağını belirtti. Munzur, 9 Ocak’ta ise Gare de Nord’tan République Meydanı’na doğru gerçekleşecek yürüyüş var ve katılım çağrısı yaptı.