Tuncel: Hasta tutsaklar için 3 günlük eylemdeyiz

Tutsak Siyasetçi Sebahat Tuncel, ağır hasta tutsaklar için 3 günlük yemek almama eylemi gerçekleştireceklerini duyurdu.

Kobanê Davası’nın 31’nci duruşmasında beyanlarda bulunan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) eski Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, Erzincan L Tipi Cezaevi’nde 30 Ağustos’ta gırtlak kanseri nedeniyle tedavi gördüğü hastanede katledilen Şakir Turan ve ağır hasta tutsaklara ilişkin Sincan Kadın Kapalı Cezaevi’ndeki kadın tutsaklar olarak 3 günlük yemek almama eylemi yapacaklarını duyurdu.

 Tuncel, Sincan Kadın Kapalı Cezaevi’nde yapılacak eyleme ilişkin şöyle dedi:
“Bugün Türkiye zindanlarında muhalif olan, demokrat olan ama en çokta Kürdün, varlığına yapılan baskı ve işkence faşizan boyutlara ulaşmıştır. Son iki yılda onlarca Kürt siyasi tutuklunun ölümü bu şekilde gerçekleşti. Cezaevlerinde mafya, Ergenekon’cu, Hizbullahçı çıksın diye düzinelerce yasa çıkarıldı. Yetmedi uyuşturucusundan, tecavüzcülere tüm adliler serbest bırakıldı. Buna karşı Kürt siyasi tutuklular bir taraftan infaz yakmalarıyla umut hakkı tanınmayacak şekilde daha fazla içeriye tıkıldı. Diğer yandan adeta Kürdün çıksa bile ancak ölüsü çıkar dedirten onlarca ağır tutsak tutuklunun cenazesi çıktı. ATK kurumu; en ağır hastalara verdiği ‘cezaevinde kalabilir’ raporlarıyla bu sistematik cinayetlerin birinci elden sorumlusu oldu. Üstelik ağır hasta tutsaklara sevdikleri ve yakınlarıyla ‘veda hakkı’ dahi tanımamaktadır.

 TÜM KAMUOYUNA ÇAĞRI

Son olarak Erzincan’da şehit düşen Şakir Turan, 70 yaşında ve kanser olmasına rağmen bırakılmaması buna en büyük delalettir. Bizler Sincan cezaevinde bulunan siyasi tutuklular olarak, Apê Şakir şahsında tüm zindan şehitlerini anarak, bu işkence ve ölümlere dair dur demek için yarın 3 günlük yemek almama eylemini gerçekleştireceğimizi bildirmek istiyoruz. Bu temelde zindanlarda yaşananlara karşı tüm kamuoyuna duyarlılık çağrısında bulunuyoruz.”