Türk devletinin 1 Eylül günü yaptığı saldırılarda 1 YPJ savaşçısı şehit düştü

YPJ Komutanlığı, 1 Eylül'de Til Temir'de işgalci Türk devletinin saldırıları sonucu savaşçıları Zeynep Serêkaniyê'nin şehit olduğunu duyurdu.

Kadın Savunma Birliği Komutanlığı (YPJ), 1 Eylül'de Til Temir'de işgalci Türk devletinin saldırıları sonucu savaşçıları Zeynep Serêkaniyê'nin şehit olduğunu belirtti.

“Yoldaşımız Zeynep Serêkaniyê'yi saygıyla anıyor, ailesine taziyetlerimizi sunuyoruz. Kendisine ve tüm yoldaşlarına amaç ve hedeflerine gerçekleştirme sözümüzü yeniliyoruz.

Asya Oso adlı Zeynep Serêkaniyê yoldaşımız, kadınların öncülük ettiği Rojava devriminin ruhundan etkilenerek YPJ saflarına katıldı. 1 Eylül'de işgalci Türk devletinin saldırıları sonucu Til Temir'deki şehitler kervanına katıldı” denilen açıklamada şunlar belirtildi: “Aslen Serêkaniyêli olan yoldaşımız Zeynep, yurtsever bir ailede büyüyerek, Rojava devrimde özgürlük ruhunu her zaman büyük bir moral ve heyecanla yaşadı. İşgalci Türk devletinin Serêkaniyê ve Girê Spî'ye yönelik saldırılarının ardından Zeynep yoldaşımız, topraklarını savunmak ve özgürleştirmek için YPJ'ye katıldı. Her zaman işgalcilerden intikam alma ruhuyla yaşadı. İşgalci Türk devletinin halkına yönelik saldırılarını asla kabul etmedi. Zeynep yoldaşımız, demokrasi, ekoloji ve kadın özgürlüğü paradigması temelinde, büyük bir yoldaşlık duygusuna sahip olarak kendini geliştirdi.

YPJ olarak Zeynep yoldaşın ailesine bir kez daha taziyelerimizi iletiyoruz. Şehitlerimizin intikamının yerde kalmayacağını sözünü tüm şehitlerimize ve yurtsever halkımıza veriyoruz. Zeynep yoldaşın intikamcı ruhuyla sorumluluklarımızı yerine getireceğiz ve şehitlerimize olan bağlılığımızı özgürlüğü güvence altına alarak göstereceğiz. Zeynep yoldaşımıza olan sevgi ve bağlılığımızla bölgemize yönelik işgal saldırılarını sonlandırarak, kadın devrimini geliştirecek ve özgür bir gelecek sağlayacağız.

Kod Adı Soyadı : Zeynep Serêkaniyê

Adı Soyadı: Asya Oso

Doğum Tarihi : Serêkaniyê - 1993

Anne-Baba Adı: Zelîxe - Hesen

Katılım Tarihi ve Yeri: Til Temir - 2020

Şehadet Tarihi ve Yeri : 01.09.2021- Til Temir''