‘Türk devletinin saldırıları komploların devamıdır’

2013 ve 2016 yıllarında yapılan katliamlarda şehit düşenleri anan Kongreya Star Koordinasyonu, Türk devletinin devam eden saldırılarının komploların devamı olduğunu söyledi.

2013 yılında gerçekleşen Til Eran ve Til Hasil ile 2016 yılında Qamişlo’da gerçekleşen katliamlara ilişkin açıklama yapan Kongreya Star Koordinasyonu, Türk devletinin devam eden saldırılarının o tarihten beri devreye konulan komploların devamı olduğunu söyledi.

“2013 yılında Til Hasil ve Til Eran’da ve 2016 yılında Qamişlo’da Türk devleti çeteleri tarafından yapılan katliamın yıldönümünde yaşamını yitirenleri saygıyla anıyoruz” denilen açıklamada şunlar belirtildi: “Demokratik fikirleri kabullenemeyen çeteler insanlığa karşı vahşi saldırılar yaptı. Bölgede fitne çıkarmayı amaçlayan bu saldırılar 10 yıldır Özerk Yönetim’e karşı devam ediyor. Özerk Yönetim’in her alanda ortaya koyduğu başarıyı hazmedemeyenlerin devreye koyduğu komplolar bugün halen devam etmektedir.

Dün Şehba ve Til Temir’de yapılan yoğun saldırılar 2013 ve 2016 yılındaki katliamların yıldönümüne denk gelmesi komploların devam ettiğinin kanıtıdır.

Kongreya Star olarak şehitlerimizi saygıyla anıyor, Türk devletinin vahşi saldırılarını şiddetle kınıyoruz.

Şehitlerimizin yolunda mücadeleyi sürdürme sözümüzü bir kez daha yineliyor, eş yaşamın hayat bulacağı huzurlu ve güvenli günlerin gelmesi için direnişimizin devam edeceğini bir kez daha vurguluyoruz.”