Uluslararası komplo birçok başkentte eylemlerle protesto edildi

Uluslararası komplo, Belçika, Danimarka, Norveç, Avusturya, Almanya ve Fransa’da protesto edildi.

Belçika’nın başkenti Brüksel, Danimarka’nın başkenti Kopenhag, Norveç’in başkenti Oslo ile Fransa’nın başkenti Paris’in Evry banliyösünde ve Avusturya’nın başkenti Viyana’da düzenlenen eylemlerle uluslararası komplo protesto edildi.

BRÜKSEL

Belçika’nın başkenti Brüksel’de Türk konsolosluğu önünde eylem yapıldı. Kürt kadınları tarafından siyah çelenk Türk konsolosluğunun karşısına bırakıldı.

Ardından da kadınlar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması ve fiziki özgürlüğü için BM’yi göreve çağıran mektup gönderdi.

KOPENHAG

Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da da komplo protesto edildi. Türkiye’nin Danimarka Büyükelçiliği önüne siyah çelenk bırakıldı.

Tecridin kırılması ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için düzenlenen açlık grevi direnişine dikkat çekmek amacıyla eylem düzenlendi.

Saygı duruşu ile başlayan eylemde sık sık, “Faşist, diktatör, katil Erdoğan” sloganları atıldı.

Bildirinin okunması ardından kadınlar Türkiye Büyükelçiliği önüne siyah çelenk bıraktı. Eylem, “Biji berxwedana zindana”, “Biji Serok Apo” sloganlarıyla sona erdi.

OSLO

Norveç’in başkenti Oslo’da da Türk konsolosluğu önünde bir eylem düzenlendi. Aralarında çok sayıda Kürt dostu Norveçlinin de bulunduğu eyleme yüzlerce kişi katıldı.

Saygı duruşu ile başlayan eylemde Oslo Kürt Kadın Platformu adına bir konuşma yapıldı.

Kürt dostu, yazar ve aktivist Erling Folkvord, Kürdistan ile Dayanışma adına bir konuşma yaptı. Tam 22 yıl önce Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın uluslararası bir komplo ile egemen güçler tarafından Türk devletine teslim edildiğini hatırlatan Folkvord, “Norveç’in o zamanki Başbakanı Kjell Bondevik bu konuyla ilgili bir açıklama yaprak, Türkiye’nin BM uluslararası hukukuna bağlı olduğunu dile getirmişti ve bir halkın siyasi lideri 22 yıldır tecrit altında. Acaba hangi hukuk bir halkın lideri olan Sayın Öcalan için geçerlidir” diye konuştu.

Abdullah Öcalan’ın barış için çaba gösterdiğine de dikkat çeken Folkvord, Oslo görüşmelerini hatırlattı.

NCDK Oslo adın ise Endam Aso bir konuşma yaptı. Aso, uluslararası komployu kınadı.

Enternasyonalistler adına ise Lida Weerts yaptığı konuşmada uluslararası komployu kınadı ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için yürütülen uluslararası kampanyaya destek çağrısında bulundu.

PJAK ve İran’daki tutsaklar için de konuşma yapıldı. Eylem, “Katil Erdoğan”, “Biji Serok Apo”, “Biji berxwedana Garê” sloganları ve Çerxa Şoreşe marşının okunmasıyla sona erdi.

PARİS/EVRY

Fransa’nın başkenti Paris’in Evry banliyösünde de komplo bir yürüyüş protesto edildi.

Evry Demokratik Kürt Toplum Merkezi önünden başlayan ve kadınların öncülük ettiği yürüyüşte sık sık Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan lehine sloganlar atıldı ve uluslararası komplo güçleri kınandı. Konuşmalar ardından eylem Abdullah Öcalan’ın özgürleştirilmesine ilişkin bir tiyatro gösterimi ile sona erdi.

BERLİN

Almanya’nın başkenti Berlin’de de meşaleli bir yürüyüş ile komplo protesto edildi. TCŞ ve Teko-JIN öncülüğünde düzenlenen yürüyüşe Nav Berlin, Dest Dan kadın meclisi ve enternasyonalist gruplar katıldı. Gesundbrunnen Center önünde kısa açıklamalar ile başlayan yürüyüş konuşmalarla devam etti.

Yürüyüşte sık sık, "Biji Serok Apo”, “Eslebe Öcalan”, “Hoch Die İnternasyonale Solidaritat”, “Be Serok jiyan nabe" sloganları atıldı.

VİYANA

Avusturya’nın baş kenti Viyana’da uluslararası komplo protesto edildi.

Viyana'da yaşayan Kürdistanlılar ve dostları saat 17:00’da Museumqatier'de bir araya geldi. Polis, salgını gerekçe yaparak, halkın yürümemişin engellemesi üzerine bir miting düzenlendi.

Bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan mitingde Kürdistanlılar ve dostları sık sık, “Bijî Serok Apo”, “Biji berxwedana Garê”, “Diktatör Erdoğan”, “Kürdistan faşizme mezar olacak” ve “Bimre îxanet” sloganları attı ve bildiri dağıttı.

Türk devletinin işgal saldırılarına karşı gerilla direnişinin de selamlandığı eylemde yapılan konuşmalarda Türk devletinin Güney Kürdistan’daki işgal saldırılarının uluslararası komplonun devamı olduğu belirtildi.

Konuşmalarda Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecrit kalkana kadar ve işgal girişimleri son bulana kadar her zaman eylemde olunacağı bir kez daha dile getirildi.

Eylem sloganlar eşliğinde son buldu.