YJŞ savaşçıları: Kadın kırımının önünü alacağız

Kadınlara yönelik şiddet ve saldırılara karşı tüm dünya kadınlarının örgütlenmesi gerektiğini belirten YJŞ'li kadınlar, "Ezilen kadınları sahiplenerek kadın kırımının önüne birlikte geçebiliriz" dedi.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne doğru kadınlar tüm renkleri ile yaşam alanlarından protesto alanlarına, sokaklara doğru akıyor. 2020 8 Mart’ı, 21 yüzyılın rengini belirleyeninin kadınlar olduğuna da işaret ediyor. Varlık yokluk mücadelesinden yüzyılın kaderini belirleyeni olma evresine taşınan dünya emekçi kadınlarının mücadelesi yaşamın her alanında kendisini hissettiriyor.

Fermanlar ile dünyanın dört bir yanına savrulan Êzidî kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlayan YJŞ Komutanlığından Axin İntikam, 8 Mart'ın tüm dünya kadınları için birlik, dayanışma ve mücadele günü anlamına geldiğini kaydetti. 8 Mart’ın sembolleşmiş ve tarihsel bir direniş günü olduğuna dikkat çeken YJŞ Komutanı İntikam, "Bizler için 8 Mart sembol olduğu kadar tek bir güne sığdırılamaz. Çünkü mücadele tek bir güne, tek bir aya ya da yıla sığdırılamaz, mücadele aralıksız süren bir süreçtir. Kürdistan düşmanlarının esir aldığı kadınlar an be an direniş ve mücadele içerisindeler. Bizler de içte ve dışta tüm düşmanlarımızla her an mücadele içerisindeyiz, olmaya da devam edeceğiz" dedi.

AVRUPA'NIN ORTASINDA ÊZİDÎ BİR KADIN ÇOCUĞU İLE BİRLİKTE KATLEDİLDİ

Şengal'e yönelik son fermanı hatırlatan İntikam, devamla şunları belirtti: "2014 öncesinde Önder Apo’yu çok iyi tanımayan bir Êzidî gerçekliği vardı ve 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün kutlanması söz konusu bile değildi. Ancak artık kadınlar bu kutsal toprakları yönetiyor, irade sahibi oluyor. Önder Apo ve felsefesi ile tanışmak Êzidî kadınlarının örgütlenmesini sağlamıştır."

Kadın kırımına dikkat çeken YJŞ Komutanı İntikam, "Güya dünyanın en gelişmiş ülkeleridir ancak kadına yönelik her türlü şiddetin, aşağılamanın, kırımın yaşandığını görebiliyoruz. Örgütlenmeyen kadın gerçekliği kendisiyle bunlara maruz kalmayı getiriyor. Tüm dünyanın gözleri önünde Avrupa’nın ortasında bir Êzidî kadını çocuğu ile katlediliyor bu katliam Ferman’ın farklı bir devamıdır. Tüm dünya kadınları örgütlenerek, ezilen kadınları sahiplenerek ancak bu kırımın önüne birlikte geçebiliriz" diye konuştu.

ŞEHİT SARALAR GİBİ DİRENGEN OLACAĞIZ

YJŞ savaşçısı Çiçek Çiya, Êzidî bir genç kadın olarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü ilk duyduğunda çok şaşırdığını belirterek, "Bizler böylesi kutsal bir gün olduğunu bile Önder Apo’nun fikir ve felsefesi ile tanışmadan önce bilmiyorduk fakat artık Şehit Saralar gibi direngen ve mücadeleci olacak bugünü dünya kadınları ile kutlayacağız" dedi.

Hebun Çiya isimli genç YJŞ’li savaşçı ise, "8 Mart’ın ve direnişin bizden beklentisini yerine getirmek için güçleneceğiz. YBŞ ve YJŞ savaşçısı olarak üzerimize düşen tüm devrimci görevleri yerine getireceğiz. Şengal’de önceden adı bile anılmayan kadın bugün örgütlüdür, bu örgütlülüğümüzü büyüterek fermanların önünü alacak, kanımızın son damlasına kadar savaşacak ve dünyaya örnek olacağız" ifadelerini kullandı.