YJA Star: Şehitlerimizin hayallerini gerçekleştireceğiz

Besta şehitlerini saygıyla anan YJA Star, başta Besta şehitleri olmak üzere tüm devrim şehitlerinin intikamlarının alınacağını, özgür Önderlik, özgür Kürdistan hayallerinin gerçekleştirileceğini belirtti.

YJA Star Merkez Karargah Komutanlığı yaptığı yazılı açıklamada şunları belirtti:

“Sömürgeci TC, işgal saldırıları kapsamında 6 Nisan 2021 tarihinde Botan’ın Besta alanında bir operasyon başlatmış, 7 ve 8 Nisan günlerinde devam eden operasyonda YJA Star ve HPG güçlerimiz tarafından düşmana etkili darbeler vuran eylemler gerçekleştirilmiş, daha sonra düşmanla yaşanan yoğun çatışmalarda yiğit komutanlarımızdan Nujin Sêrt arkadaş öncülüğünde ortaya çıkan muazzam direnişte Fırat Şax, Hebûn, Ezda, Mizgin, Dilan, Hêvî ve Tolhildan arkadaşlarımız şehadete ulaşmıştır.

Başta, ülkemizin en kahraman, en yiğit ve en dürüst gençlerini bedel verdiğimiz bu özgürlük savaşında böylesi evlatlara sahip olan yurtsever Kürdistan halkına ve değerli şehitlerimizin ailelerine başsağlığı diliyoruz.

NUJİN ARKADAŞ YJA STAR’IN  GENÇ FEDAİ KOMUTANLARINDANDI

Kürdistan’ın kalbi olan Botan, silahlı mücadelenin başlangıcından itibaren Kürdistan’ın en değerli evlatlarının direnişlerine ve kahramanlıklarına tanıklık etmiştir. Zelallerden Rojhatlara, Azimelerden Resullara, Adıllardan Gülbahar, Ferhat, Nuda ve Delallere kadar binlerce arkadaşın yarattığı direniş kültürü bugün onurlu bir halk olarak başı dik bir biçimde tarih sayfasında yer almamıza yol açmıştır. En son Besta’da şehadete ulaşan büyük komutan Nujin Sêrt arkadaş Delallerin çizgisinde bu direniş geleneğinin güncel ifadesi olmuştur. Daha öncesinde Botan’da düşmana geçit vermeyen cesur yürekli komutanlarımızdan Nujin Xirbikêbestê arkadaşın fedakar, emekçi, cesur, özlü duruşunu kendi duruşunda somutlaştırmıştır. Nujin Sêrt arkadaş 2005 yılında Botan’da mücadele saflarına katılmış şehit olduğu güne kadar da Botan ve Behdinan alanlarında çalışma yürütmüştür. Mücadeleye Botan’dan katılan, Botan’da gerillacılığı öğrenen, Botan’da komutanlaşan Nujin arkadaş emekçiliği, sadeliği, cesareti, fedakarlığı ve sıradışı yanlarıyla her zaman arkadaşlar tarafından sevilen ve güven duyulan bir komutan olmuştur. Savaşçılığını dağlarla sınırlı bırakmayarak özyönetim direniş sürecinde şehir savaşlarında da aktif bir biçimde yer almıştır. Sêrt kadınlarının yurtsever, sade ve özlü yanlarını kendi kişiliğinde koruyan ve bunu komuta tarzına dönüştüren Nujin arkadaş YJA Star’ın genç ve öncü fedai komutanlardan olmuştur. Yine Fırat Şax arkadaş yıllardır Botan’da çalışmalara katılan, her türlü göreve büyük bir disiplinle, titizlikle ve duyarlı yaklaşan emekçi bir arkadaşımızdı.

Besta’da kahramanca direnen Nujin, Fırat, Hebun, Ezda, Mizgin, Dilan, Hêvî ve Tolhildan yoldaşların anılarına bağlılığın gereği olarak başta Botan’da bulunan yoldaşlar olmak üzere tüm YJA Star ve HPG güçlerimiz düşmana ağır darbeler vuracaktır.

YJA Star komuta ve savaşçılarının başta Besta şehitlerimiz olmak üzere tüm devrim şehitlerinin intikamlarını alacağını, şehitlerimizin kanını yerde bırakmayacağını ve özgür Önderlik, özgür Kürdistan hayallerini gerçekleştireceğini belirtiyoruz. YJA Star Merkez Karargah Komutanlığı olarak şehitlerimizi minnet ve saygıyla anıyor, şehitlerimizin anıları önünde saygıyla eğiliyoruz.”