YJA Star gerillaları: Cenge katılın

Kadın özgürlük mücadelesini en güçlü YJA Star’ın verdiğini belirten gerillalar, Türk ordusunun işgal saldırılarına ilişkin “Kürt katliamının önüne geçmek için herkes ayağa kalkmalı, özellikle gençler silahlanarak bu cenge katılmalıdır” çağrısı yaptı.

14 Nisan’dan bu yana yoğun hava bombardımanıyla Zap ve Avaşîn’i ele geçirmeye çalışan Türk devleti, başaramayınca KDP’nin de aktif desteğini alarak hem havadan hem de karadan saldırılarını sürdürüyor. Savaş tünellerini bombalayıp, kimyasal silah kullanıyor.

Geçtiğimiz yıl yaşanan saldırılardan tecrübe edinen Kürt Özgürlük Gerillası, saldırıların 27’nci gününe daha da inisiyatifli giriyor.

Medya Savunma Alanlarındaki gerilla mücadelesini değerlendiren YJA Star gerillaları, özellikle gençlere çağrıda bulundu.

'İŞGAL SALDIRISI AYNI ZAMANDA KADINA KARŞIDIR'

Rêbîn Awaz: Alanlarımıza yönelik gerçekleşen saldırılar her açıdan ahlak dışıdır. Saldırıları hiçbir zaman cevapsız bırakmayacağız. YJA Star gerillası olarak her yerde işgalci orduya karşı duracağız. Halkımız da tavır koymalı, özellikle gençlik silahlanarak bu cenge katılmalıdır.
Tüm Kürtleri soykırımdan geçirmek isteyen düşmana karşı herkesin işgale karşı tutum sahibi olması gerekiyor. Bizler gerilla güçleri olarak işgali engellemek için sonuna kadar mücadele edeceğiz.
İşgal saldırıları aynı zamanda kadına karşıdır. Kadın özgürlük mücadelesi Kürdistan dağlarında güçlü bir şekilde yürütülüyor. İşgalci düşman ise saldırılarıyla mücadeleyi ortadan kaldırmak istiyor. Dolayısıyla kadınlar bu bilinç ile ayağa kalkmalı, işgale karşı duruş sergilemelidir.

'HALKIMIZIN FEDAİLERİYİZ'

Çavreş Özgür: Önderliğimiz ve halkımız için işgale karşı direnmek biz gerilla güçlerinin görevidir. İşgalci devlet, gerilla iradesini hiçbir zaman kıramayacak. Gerilla mücadelesine karşı sıkışan işgalci düşman kimyasal ve yasaklı silahlara başvuruyor. İşgal devleti savaş ahlakını tanımıyor. Her türlü insanlık dışı yöntemleri kullanmasına rağmen gerillaya karşı başarılı olamıyor.

Koşullar ne olursa olsun gerilla işgale karşı direniyor. Biz savaşarak, mücadele ederek halkımızı, Önderliğimizi özgürleştireceğiz. Halkımız için fedai olmak bizim görevimizdir. Tüm Kürdistan halkını özellikle Güney halkını işgale karşı ayağa kalkmaya çağırıyorum. Çünkü işgalci Türk devleti Misak-ı Milli amacıyla Musul ve Kerkük'e yerleşmeye çalışıyor. Kürt katliamının önüne geçmek için herkesin ayağa kalkması gerekiyor.