YJA Star: PKK halkların umut hareketidir

PKK’nin kuruluş yıl dönümünü kutlayan YJA Star Merkez Karargah Komutanlığı, “PKK tüm halkların umut hareketidir. PKK insan kalmakta ısrarın adıdır. PKK’li olmak 21. yüzyılda onurlu kalmanın tanımıdır” dedi.

YJA Star Merkez Karargah Komutanlığı, PKK’nin 45. kuruluş yıl dönümüne ilişkin yaptığı yazılı açıklamada şunları belirtti:

Partimizin 46. yılı, aynı zamanda Önderliğimizin de 51. mücadele yılı olan bu 27 Kasım’ı direnişimizi zirveleştirdiğimiz mevzilerimizde, zafere olan inancın büyük coşkusuyla karşılıyoruz. Bizleri bugünlere taşıyan Önderliğimizi sevgi, saygı ve büyük bir özlemle selamlıyor, bugünü başta Önderliğimiz olmak üzere, zindanlarda direnen tüm yoldaşlarımıza, şehit ailelerimize, PKK davasına gönül vermiş yurtsever halkımıza ve dünya insanlığına kutluyoruz.  Haki Karerler’den, günümüzde Axîn Muş, Jîndar Rûmet Meyaser, Andok ve Egîd Kobanilere kadar bugünlere gelmemizde en büyük emeğin sahibi olan Apocu fedai çizgide ebedileşen tüm yoldaşlarımızı saygı ve minnetle anıyor, anılarına bağlılığın gereği olarak direnişimizi zaferle taçlandırma söz ve kararlılığımızı belirtiyoruz.

PKK TÜM DÜNYAYA İLHAM VEREN BİR ÖNCÜLÜĞE ULAŞMIŞTIR

Partimiz bir halkın dirilişinin bedenleşmiş hali olarak yarım yüzyıla varan bir süredir büyük bir varlık savaşı vermektedir. Günümüzde bunun en yoğunlaşmış hali Zap’ta, Tepê Amediyê’de, Tepê Cûdî, Şehit Pîrdoğan ve Kürdistan’ın dört parçasında sürdürülmektedir. Halkımızın en değerli evlatlarının yürüttüğü bu eşsiz direnişin öncüsü Önder Apo’dur. Önder Apo özgürlük yürüyüşünü başlattığı ilk günden bugüne bir an bile özgürlük ahlakından taviz vermemiştir. Önder Apo’nun bu ilkesel duruşu halkımızda karakter halini alarak bugün PKK’de tüm dünyaya ilham veren bir öncülüğe ulaşmıştır. Özellikle Kürt kadınının Saralar şahsında en başından beri PKK Hareketi içerisinde yer alması PKK’yi bir kadın partisi haline getirmiştir. Bu anlamda; ‘Jin, Jiyan, Azadî’ şiarıyla ortaklaşan kadınlar PKK’nin bu kadın özünün dışa vurulmasında en somut örneği oluşturmuşlardır. Sömürülen, ezilen, yok sayılan halkların, kadınlar ve gençlerin partisi olan PKK toplumun tüm kesimlerinde öz savunma bilincini geliştirerek en etkili özgürlük aracı olduğunu ortaya koymuştur. Buna en çok sahip çıkan ise yine kadınlar olmuştur. Rojava’dan, Şengal’e YPJ ve YJŞ olarak örgütlenen kadın öz savunma güçleri bunun göz önündeki ifadesidir. 30 yılı aşkındır dağlarda en etkili özgürlük aracı olarak mücadele eden YJA Star ise PKK’de yaşam bulan kadının onur abidesidir. Öz savunmasını gerçekleştiremeyenin köleliğe yani yok oluşa mahkum olacağı gerçekliğini derinden hisseden kadınlar PKK’de birleşerek, PAJK’laşıp YJA Star’laşarak kadınların tarihsel yenilgisini zafere dönüştürme başarısı göstermişlerdir. Bu bağlamda PKK kadınların zafer partisidir. PKK kadınların en büyük kazanımlarının gerçekleştiği temel yaşam alanıdır. PKK’de yeniden doğuşunu gerçekleştiren kadın, yeni toplumun, dolayısıyla yeni yaşamın doğurucusudur. PKK’de iradeleşen kadın, iradeleşen ve özgürlüğü için mücadele eden toplumdur. PKK halkımızın, kadınların ve tüm insanlığın partisidir. PKK yeni yaşamın somutlaştığı özgür yaşam gerçekliğinin tek alternatifidir.

Tüm bu gelişmeleri yaratan Önderliğimize dönük uluslararası komplo bu gelişmelerin önünü almak için gerçekleşmiştir. Önderliğimizin üzerindeki mutlak tecritteki ısrarın temel amacı Önderliğimizin hareketimizle, halkla ve kadınlarla bağını tümden koparmak ve sürekli gelişim yaratan Önderliğimizi toplumsal hafızadan silmektir.  Fakat bu çabalar Önderliğimizin şahsında 25 yıldır boşa çıkarılmaktadır. Önderliğimiz ortaya koymuş olduğu ‘nefes nefese’ direnişiyle başta biz militanları olmak üzere herkese komplonun nasıl boşa çıkarılacağını göstermiştir. Bu bağlamda gerilla şahsında demokratik modernite paradigmasına dönük sürdürülen ahlaksız savaşa karşı bizim de tutumumuz Önderliğimizden aldığımız güçle sonuna kadar direnmek olmaktadır. Leyla Sorxwînler, Axîn Muşlar, Destan Botanlar, Ardem Ararat ve daha onlarcası şehit yoldaşımızın pusulası Önderliğin duruşunda açığa çıkan direnişçi tutum olmuştur. Bizleri savaştıran temel gerçeğimiz Önderliğimizin ve şehitlerimizin ortaya koymuş olduğu bu duruştur.

HERKESİ ÖZGÜRLÜK HALAYININ NEFERİ OLMAYA ÇAĞIRIYORUZ

Önderliğin militanları ve şehitlerimizin ardılları olarak bizler de mevzideyiz, eylemdeyiz ve direnişteyiz. PKK’nin bir emek ve intikam hareketi olduğu bilinciyle her gün sömürgeciliği Sara ve Rukenler, Rojhat ve Erdal’llar gibi kalbinin tam ortasından vuruyoruz. En son Tepe Amediye’de gerçekleştirilen ve 49 işgalcinin cezalandırıldığı devrimci operasyon eylemi, Önderlik ve şehitler çizgisinde ilerleyen PKK militanlığının bir kez daha sömürgeciliği er ya da geç ama muhakkak yeneceğinin kanıtıdır. Bu anlamda bizler 46 yıldır direnişte olan ve her anı soluksuz yaşanan PKK militanlığında ısrarın halkımıza, kadınlara ve insanlığa hak ettiği özgür geleceği getireceğine inanıyor, özgürlük arayışında olan herkesi bu görkemli direnişin etrafındaki özgürlük halayının bir neferi olmaya çağırıyoruz.

Her geçen gün PKK’nin etkisi yayılmakta, Önderliğimize dönük komplonun haksızlığı açığa çıkmakta, halkımıza karşı soykırım suçu işlendiği anlaşılmaktadır. ‘Önderliğe Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm’ şiarıyla başlatılan hamleye dünyanın 74 ülkesinden katılımların gerçekleşmesi, PKK’nin terör listesinden çıkarılması için çabaların artması bu gerçeklikle bağlantılıdır. PKK ile buluşan herkes PKK’nin ideolojik, politik, askeri çizgisinin haklılığını görmekte ve bu haklılığa katılmaktadır. PKK’nin geldiği bu düzey başta halkımız olmak üzere tüm dünya insanlığı için büyük bir kazanımdır. Bu anlamda PKK haksızlığa, eşitsizliğe, ötekileştirilmeye karşı bir çıkıştır. PKK tüm halkların umut hareketidir. PKK insan kalmakta ısrarın adıdır. PKK’li olmak 21. yüzyılda onurlu kalmanın tanımıdır. Bu bağlamda PKK ile dirilişimize vesile olan Önderliğimizi bir kez daha selamlıyor, bu kutsal günü kendisine tekrardan kutluyoruz. Mücadelemiz, Önderliğimizin yarattığı PKK yaşamına sonuna kadar sahip çıkma ve onu koruma temelinde olacaktır.

YJA Star güçleri olarak savaşta kazandığımız engin tecrübelerle en etkili vuruşu gerçekleştirecek seviyeye ulaşmış durumdayız. Gücümüz profesyonel, savaşçı ve fedaidir. Bu güç ve motivasyonla başaramayacağımız hiçbir görev olmadığı gibi, tüm engelleri aşma azim ve kabiliyetine de sahibiz. Bu anlamda önümüzdeki yılı kazanımlarımıza sahip çıkma, onları büyütme ve mutlaka zaferi kazanma iddiası temelinde karşılıyoruz. Dönem görevlerimiz nettir ve bizler de hazırız. Her anı direnişte olduğumuz bu süreçte halkımızın da görkemli direnişimize sahip çıkacağını biliyor, onlardan aldığımız güçle amaçlarımıza şaşmaz bir kararlılıkla ilerliyoruz. Zafere kilitlenen militan gerçeğiyle süreci karşılıyor ve sonuna kadar direnme söz ve kararlığımızı ifade ediyoruz. Zafer mutlaka Apocu fedai çizgide direnenlerin olacaktır.”