YJA-Star: PKK halkların ve kadınların umudu oldu-YENİLENDİ

YJA-Star, PKK'nin halkların ve kadınların umudu olduğunu vurguladı, "Kürt halkı, kadınlar ve insanlık kazanacak" dedi.

YJA-Star Merkez Karargâh Komutanlığı, PKK'nin kuruluş yıl dönümü vesilesiyle bugün yazılı açıklama yaptı.

'PKK, ÖZGÜR YAŞAM FELSEFESİDİR'

Açıklamada, "Özgürlük savaşımında başta Kürt halkı olmak üzere tüm insanlığa onurlu bir yaşam çağrısında bulunan ve umut olan PKK özgürlük hareketimizin 41. kuruluş yıl dönümünü, başta zafer yürüyüşümüzün mimarı Rêber Apo, kahraman şehitlerimiz, yurtsever halkımız, tüm dünya insanlığı ve direnişin öncü gücü kadınlar için kutluyoruz. Hakiler'den Kemaller'e, Mazlumlar'dan Agitler'e, Saralar'dan Zilanlar'a Delaller'e, Şevin, Helmet, Demhat ve Cemiller'e kadar PKK’yi zafer çizgisinde var eden devrim mücadelemizin kahraman şehitlerini, amansız mücadelemizin büyük değerlerini saygı ve minnetle anıyoruz. PKK’nin amansız mücadelesiyle yaratılan değerleri koruyacağımızın sözünü veriyoruz" denildi.

'TÜM ÇAĞLARIN VE HALKLARIN UMUDU'

PKK için, "Seyit Rıza ve Besêler'in, Şex Sait ve Leyla Kasım'ların toplumsal mirasıyla şekillenen, Önder APO’nun, demokratik, ekolojik ve kadın özgürlükçü paradigmasını esas alan zafer yürüyüşüyle zirveleşen, özgür yaşam felsefesidir" vurgusunun yapıldığı açıklamada, şunlar kaydedildi:

"PKK özgürlük hareketimiz gerilla ve halk savaşıyla; insanlığın yüz yıllardır yitirdiği, devletçi zihniyetle soykırıma uğrayan toplumsal değerleri yeniden kazanmanın mücadelesini aralıksız vermeye devam etmektedir. Şüphesiz ki, bu mücadele Kürt kadınları YJA Star (Özgür Kadın Birlikleri) öncülüğünde; YPJ, YJŞ ve YJRK (Kadın Özsavunma Birlikleri) ile halkların ve kadınların direniş öncülüğünü üstlenen güç olarak, tüm dünya kadınlarında da öz savunmaya, öz kimliklerine ve iradelerine ulaşma arayışlarını güçlendirmiştir. PKK ve Kürt halkı şahsında toplumsal değerlere karşı gelişen soykırımcı saldırılar, aslında tüm dünya halklarına karşı bir tehdit olarak, toplum kırımı amaçlamaktadır. Böylesi bir çağda Rêber APO öncülüğünde, kapitalist sistem ve merkezi hegemonik güçlere karşı verilen insanlık mücadelesi, başta kadınlara ve dünya halklarına umut ışığı olmaktadır. Bugün Önder APO öncülüğünde gelişen PKK’nin onurlu yaşam direnişi, tüm halkları ortak bir amaçta birleştirmeyi başarmıştır ve devrim mücadelesinin kazanımları, tüm insanlığın kazanımları olarak sahiplenilmektedir. Çünkü PKK, en zor koşullarda, halkların toplumsal değerlerine en vahşice saldırıların gerçekleştirildiği zamanlarda özgürlük savaşımını vermeye devam etmiş ve insanlık onurunu gerillanın savaş tarzıyla yüceltmeyi başarmıştır. Bundan dolayıdır ki; bugün PKK demek, halk demektir. PKK demek; devrim mücadelesinin, onur mücadelesinin Sara ve Kemal Pir yoldaşlar gibi zafer çizgisinde yürütülmesi demektir. PKK, Önder APO’nun insanlık devrimindeki zaferi ve tüm çağların umudu demektir.  

'GÖRKEMLİ DİRENİŞLE TARİH YAZILIYOR'

Bugün 3. Dünya Savaşı’nda merkezi hegemonik güçlerin iktidar çatışmaları, özelde Orta Doğu ve Kürdistan merkezli gelişmekte, kadınların ve halkların birlikteliğini, özgür yaşam umutlarını hedeflemektedir. AKP-MHP faşizmi merkezi hegemon güçlerin desteğiyle Kürdistan’ın her yerinde soykırım saldırılarını sürdürerek, yıkılmak üzere olan sömürgeci, faşist sistemini ayakta tutmaya çalışmaktadır. İktidarcı ve sömürgeci zihniyetin Önder APO’nun Demokratik Konfederal Sistemi’nin hayat bulduğu Rojava Devrimi’ne saldırıları da, Bakur ve Başûrê Kurdistan’da geliştirdiği soykırım saldırıları da bundandır. Özgür Kürt’e, özgür kadına ve topluma karşı; erkek zihniyetiyle yürütülen bu kirli savaşın sonunda, zafere ulaşan Kürt halkı, kazanan kadınlar ve insanlık olacaktır.

Bölge halkları; Kürt kadınları ve Kürt halkı öncülüğünde DAİŞ ve Erdoğan çetelerine karşı; Rojava, Bakur ve Başurê Kürdistan’da direnmekte, görkemli direnişleriyle tarih yazmaktadırlar. Mazlumların, Saraların direniş ruhu, bugün Rojava Kürdistan’ında QSD, YPG ve YPJ savaşçıları öncülüğünde; Amara'larda, Cudi'lerde, Zin ve Çiçeklerde devam etmektedir. Önder APO’nun ve PKK’nin kahraman direnişçileriyle yaratılan kazanımlar bugün; Kürt halkı, bölge ve dünya halklarınca korunmakta, zafere giden onur mücadelesinde büyük bedeller verilmektedir. PKK’yle yeniden dirilişi yaşayan Kürt halkı, tarihin bu demlerinde mücadelenin 41. yılını tamamlarken, her zamankinden daha kararlı ve inançlı bir yürüyüşün sahibidir. Rêber APO’ya ve özgür bir geleceğe olan bağlılık halkların mücadelesine ışık tutacak, yüzyılın direnişi ve onur mücadelesiyle kadınların öncülünde zafere ulaşacaktır.

'YİĞİT KADINLAR PKK'YE İNANDI'

"Bu halkın yiğit kadınları ve oğulları, hakikat yolunda özgür yaşam mücadelesi veren PKK’ye inanarak, çağımızın en azgın DAİŞ ve Türk çetelerine karşı kaygısızca canlarını feda etmeyi, onurlu bir yaşam tercihi bildiler" diyen YJA-Star, şunları da ifade etti:

"PKK, bir halk hareketi olmayı başarmış ve zoru başarmanın yolunu göstermiştir. Halkların onurlu yaşam arayışlarına karşı gelişen işbirlikçi soykırım saldırıları, PKK’nin onurlu mücadelesiyle kesin yenilgiye uğratılacaktır. YJA Star Özgür Kadın Birlikleri olarak; sömürgeci, egemen ve iktidarcı zihniyetin kadın şahsında topluma yönelik şiddeti geliştiği her yerde; Zilan, Beritan, Sara ve Delal yoldaşların devrimci duruşlarıyla mücadelemizi büyüteceğiz. Rojava Kürdistan’ındaki onur direnişi bir kez daha gösterdi ki; egemen erkek zihniyet, en çok Önder APO felsefesiyle kendini yeniden yaratan kadından korkuyor ve onu hedef alıyor. Kadınlar tarihsel direniş mirasıyla, halkların özgürlük mücadelesine öncülük yapacaktır.

Kürt kadınları direniş ateşini Medya Mava, Şevin Bingöl, Zin Kobanê ve Hevrin Xelef öncülüğünde özgür iradeyle buluşturmayı başardılar. PKK’yle ordulaşan kadın hareketimiz; 21. yüzyılı, kadın yüzyılı yapma mücadelesini zafere götürecek ve başta Kürdistan halkı olmak üzere tüm bölge halklarının intikâmını alacaktır.  YJA Star olarak, kahraman şehitlerimizin izinde zafere ulaşana kadar amansız bir mücadele yürüteceğiz. Bir kez daha mutlak zafer kararlılığımızı yineliyor ve PKK’yi PKK yapan devrim şehitlerimizi minnetle anıyoruz. Kahraman şehitlerimizin mirası olan bu onurlu yaşam savaşımını sürdüreceğimizin sözünü yineliyoruz."