YJA Star: Saralaşarak kavga edeceğiz, Semalaşarak çarpışacağız

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlayan YJA Star Merkez Karargah Komutanlığı, “Saralaşarak kavga edeceğiz, Semalaşarak düşmanla çarpışacağız ve düşmanı mutlaka yeneceğiz. Şimdi özgürlük ve özgürleştirme zamanıdır!” dedi.

YJA Star Merkez Karargah Komutanlığı açıklaması şöyle:

“Tüm zamanların direniş haline geldiği ve bunun öncülüğünü yapan kadının, faşizmi ve köleliği dayatan tüm hükümranlara “dur” dediği, kadın direnişinin ve düşüncesinin süreçlerin değişimde en büyük pay sahibi olduğu ve özgürlük zılgıtlarının tüm yeryüzüne dağıldığı bir sürece şahitlik ediyoruz. YJA Star güçleri olarak, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü karşılamaya hazırlanırken, doğuşuyla bugünün özünü koruyan ve “bir gün değil, her gün kadınların olmalı” diyen Önder Apo’ya, kadınların direniş ruhundan beslenen ve bu ruhla faşizme, eril zihniyetin dayattığı tüm işkencelere, devletin kadına uyguladığı her türlü hükme, köleliğe ve şiddete karşı kendi emeğini sahiplenen, öz savunmasını yapan, direnen ve kavga eden tüm kadınların Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyoruz.

Dünya kadınlarına bu günleri armağan eden ve büyük bedellerle kadına kazandıran Clara Zetkin’i, Rosa Luksemburg’u ve yine Kadın Özgürlük Hareketi’mize kendini adayarak ve özgür toplumsallığı yaratarak özgürlük değeri kazandıran tüm şehitlerimizi minnetle anıyor, hayallerinin takipçisi ve gerçekleştirici gücü olacağımızın sözünü yineliyoruz.

YJA Star gerillalarının büyük bir irade ve azimle öncülük ettiği Cenga Heftanîn direnişi 2020 yılına damgasını vurmuştur. Yaratmış olduğu sonuçlar itibariyle başta kadınlar olmak üzere tüm halklarımız açısından ‘direnişin faşizmi yıkacağı’ inanç ve kararlılığını daha da büyüterek 2021 yılına girdik. 2021 yılının da kadın direnişiyle bize özgürlüğü daha çok kazandıracağı şimdiden halklara müjdelenebilir. Önder Apo’nun yarım kalan projem diye nitelediği “kadın özgürlüğünün’’ büyük bir direnişle devrim içinde devrimler yaratarak zafere doğru gittiğine, gerilla direnişiyle faşizmin sarsılarak yıkılmaya başladığına herkes şahitlik etmektedir. Nitekim faşist, kadın düşmanı ve tecavüzcü zihniyet sahibi Türk ordusunun Garê’ye düzenlediği işgal operasyonunda gerillanın büyük bir fedai ruhla gösterdiği direniş hem gerillanın yeniden yapılanmadaki başarısını hem de AKP-MHP faşist rejiminin artık çökme noktasına geldiğinin en büyük göstergesi olmuştur. Kuşkusuz bu direnişi besleyen en büyük güç Önder Apo, bu ruhu yürüten de partimiz PAJK ve PKK’dir.

Önder Apo’nun Kadın Kurtuluş İdeolojisi’ni geliştirmesiyle 8 Mart özünü büyütmüş, anlamını derinleştirmiş ve tüm günlere rengini vermiştir. Önderliğimizin kadın duygularını ve düşünce yapısını anlayıp hissetmesi gerçekliği bizlere ordulaşmanın ve partileşmenin zeminini yaratmıştır. Yine bedenini 8 Mart’tan 21 Mart’a köprü yaparak feda eden özgür yaşamın büyük komutanı Sema Yüce yoldaş şahsında soylu bir gelenek halini almış ve YJA Star güçleri olarak bizi bugünlere taşımıştır. Kadının özgürlük mücadelesinde büyük emek ve yaratım sahibi olan Sara yoldaşımızın Önderliğimize ve sembolleşen özgür bir kadın olarak verdiği mücadele sadece bizlere değil, tüm kadınlara öncülük eden bir hakikate dönüşmesine yol açmıştır. Saralaşan her YJA Star gerillası bu öncülüğü layıkı ile yerine getirmenin mücadelesini verecektir.

KADIN KATLİAMLARINA ANCAK ÖZ SAVUNMA İLE CEVAP VERİLEBİLİR

Kadın direnişi ve özgürlük mücadelesi büyüdükçe düşmanın işkence ve tecavüzleri de artmaktadır. Özellikle Kürdistan’da devlet eliyle gerçekleştirilen tecavüzlere ve Türkiye’de erkek aklının eliyle gerçekleşen kadın katliamlarına ancak öz savunmayla cevap verilebileceği gerçeği apaçık ortadadır. YJA Star güçleri olarak kadınların ve halkların özgürlük ve demokrasi taleplerine karşı faşizm, işgal, taciz ve tecavüzle cevap veren faşist Türk devletinin zihniyetini açığa çıkarmak, mücadelemizi yükseltmek, bunun bilinci ile her türlü bedeli vermeye hazır olmak ve verdiğimiz söze sahip çıkmak kahraman şehitlerimize verdiğimiz sözün gereğidir. Dağlarda YJA Star ve HPJ, şehirde ve ovada YJŞ, YPJ ve YPS Jin olarak varlık bulan kadın öz savunma güçlerinin eylemleri, direnişleri ve özgürlük çizgisindeki ısrarlı duruşları adaletsizliğin, faşizmin ve işgalin olduğu her yerde mücadelesini yükselterek öncülük görevini yerine getirecektir.

Kadına vurdukça toplumu zayıflatmak isteyen faşizan güçlere karşı güçlenen ve örgütlenen kadın gerçekliği ile cevap olunacaktır. YJA Star gerillaları olarak özgür irade ve özgürlük bilinç etrafında birleşen kadınların mücadelesine öncülük yapmaya temel görevimiz olarak yaklaşıyoruz. KJK öncülüğünde başlatılan ‘Kadın kırımına karşı özgür kadın ve toplumu savunma zamanı’ hamlesini de bu bilinç ile karşılayacağız. Bizlere ve yine tüm kadınlara özgürlük mücadelesinin geliştirilmesinde, ordulaşmasında ve partileşmesinde en büyük emeği veren, güç ve perspektif kaynağımız olan Önder Apo’nun özgürlüğünü sağlama kararlığı ile hamleyi güçlendireceğiz. Ruhsal ve düşünsel olduğu gibi Önderliğimiz ile fiziki buluşmayı da gerçekleştirmek temel mücadele ve yaşam gerekçemiz olmaya devam edecektir.

ŞİMDİ ÖZGÜRLÜK VE ÖZGÜRLEŞTİRME ZAMANI

Direnen kadının mirasına sahip çıkmanın yolu, Önder Apo’nun özgürlüğünden geçmektedir. Çünkü Önder Apo kadın özgürlüğünü toplum özgürlüğünün temel şartı olarak belirlemiş, bunun için egemen erkek aklına, geri geleneksel toplum kültürüne ve kadını hiçe sayan sisteme baş kaldırarak ve klasik erkekliği öldürerek ve kadınla dost olmayı başarmıştır.

YJA Star güçleri olarak Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünü sağlayıp, 8 Mart’ın direniş ruhuna sahip çıkacağız. Bu temelde katılıp, bu gerçeklikten aldığımız güçle savaşacağız. Saralaşarak kavga edeceğiz, Semalaşarak düşmanla çarpışacağız ve düşmanı mutlaka yeneceğiz. Şimdi özgürlük ve özgürleştirme zamanıdır!