YJK-E: 11 Ocak yürüyüşüne güçlü katılalım

Paris katliamını protesto amacıyla 11 Ocak günü yapılacak yürüyüşe katılım çağrısında bulunan YJK-E, “Yapılacak yürüyüşe tüm kadınları katılmaya ve adalet için katliamcılardan hesap sormaya çağırıyoruz” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan Almanya Kürt Kadın Hareketi (YJK-E) şunları belirtti: “9 Ocak 2013 günü yoldaşlarımız Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez Fransa'nın başkenti Paris'te katledildi. Katledilişlerinin 7. yıldönümünde üç öncü kadını sevgi, saygı ve büyük özlemle anıyor, katilleri ve onlara emir veren koruyan mercileri lanetliyoruz.

Sakine Cansız yoldaş hepimizin maneviyatını, duygularını, direnç ve umutlarını temsil ediyor. Onun yaşamı her zaman bize öncülük edecektir. Diyarbakır Zindanı'ndaki duruşu bize direniş meşalesi olmaya ve tertemiz yaşamı bizim manevi dünyamızı aydınlatmaya devam edecektir.

Rojbin’in içten yaşam dolu enerjisi bize rehber olacak, Leylanın gençlik coşkusu kadın özgürlük mücadelesinin zafer garantisi olacaktır.

Üç öncü devrimci kadının katledilişlerinin yıldönümünde 11 Ocak Cumartesi günü Paris'te olacak ve katliamcılardan bir kez daha hesap soracağız. Yapılacak yürüyüşe tüm kadınları katılmaya ve adalet için katliamcılardan hesap sormaya çağırıyoruz.”