YJK-E: 15 Şubat komplosunu unutmuyoruz, affetmiyoruz

“Hem komployu boşa çıkarmak hem de Kürt Halk Önderi’nin özgürlüğü için tek yürek, tek ses olma gibi tarihi sorumluluğumuz vardır” diyen YJK-E, başta kadınlar olmak üzere tüm demokratik çevreleri yarın Almanya’da yapılacak yürüyüşlere katılmaya çağırdı.

Almanya Kürt Kadınlar Birliği (Yekîtiya Jinên Kurd ên li Elmanya-YJK-E), Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik komplonun yıl dönümü dolayısıyla yazılı açıklama yaptı.

YJK-E’nin açıklaması şöyle:

“Uluslararası komplonun üzerinden 23 yıl geçti. Kürt halkının siyasi önder olarak kabul ettiği Abdullah Öcalan’ın, 15 Şubat 1999 tarihinden beri İmralı Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde, uluslararası hukuk ve sözleşmelerin çiğnendiği koşullarda rehin olarak tutuluyor.

Almanya’nın farklı şehir ve eyaletlerinde her yıl 15 Şubat’ta gerçekleştirilen eylem ve etkinliklerle uluslararası komplo tüm alanlarda mahkum ediliyor ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü tecrit ve izolasyon politikalarına rağmen dünyada eşi benzeri görülmemiş bir kitleyle sahipleniliyor.

23 yıldır tecrit koşullarında yaşayan Abdullah Öcalan’ın Kürt sorununun demokratik siyasi çözümünde en önemli isim olduğunu artık bütün dünya biliyor. Demokratik ulus ve konfederalizm sisteminin hayata geçirilmesinde ve bu anlamda verilen mücadele Rojava Devrimi’nin somut örneğinde olduğu gibi düşmana korku saçıyor. 

Kürt halkının iradesini bastırma ve sindirme politikalarının deşifre edilmesi ile birlikte Kürt Halk Önderi üzerinde izolasyon daha da geliştirilerek Kürt halkının iradesi teslim alınmaya çalışılıyor. Biz kadınlara Kadın Özgürlük İdeolojisi ve birçok alanda yarattığı perspektiflerle, yaşadığımız coğrafyalarda nasıl mücadele ederiz’in manifestosunu sunarak, tüm düşman politikalara rağmen içeride yolumuza ışık tutuyor.

Buna karşı mücadelemizi yükseltme ve öz savunmamızı geliştirerek hem komployu boşa çıkarmak hem de Kürt Halk Önderi’nin özgürlüğü için, bu yıl da birlikte tek yürek, tek ses olma gibi tarihi bir sorumluluğumuz vardır.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da başta kadınlarımız olmak üzere tüm halkımızı ve demokratik çevreleri, 12 Şubat 2022’de Almanya’da yapılacak "Öcalan’a Özgürlük" yürüyüşlerine katılım sağlayarak, hem tecride bir cevap olabilmek hem de barış ve özgürlük dolu bir yaşam için mücadelemizi yükseltmeye çağırıyoruz.”