YJK-S: 12 Şubat Strasbourg yürüyüşüne güçlü katılalım

YJK-S uluslararası komplonun 23. yılı dolayısıyla Strasbourg’da yapılacak kitlesel yürüyüşe başta kadınlar olmak üzere herkesi güçlü katılmaya çağırdı.

İsviçre Kürt Kadınlar Birliği (YJK-S), Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik 15 Şubat uluslararası komplosunun yıl dönümü dolayısıyla Fransa'nın Strasbourg kentinde 12 Şubat'ta yapılacak yürüyüşe güçlü katılmaya çağırdı.

YJK-S’nin yazılı açıklamasında “15 Şubat 1999’da Önder Apo’nun esaret altına alınmasıyla sonuçlanan uluslararası komplo 24. yılına girerken komployu öfke ve nefretle kınıyoruz. Bu vesileyle başta kadınları, halkları, gençleri, özgürlük ve demokrasi güçlerini 12 Şubat’ta Strasbourg’ta yapılacak yürüyüş ve mitinge güçlü katılmaya çağırıyoruz' denildi.

YJK-S‘nin 12 Şubat yürüyüş ve mitingine ilişkin yaptığı çağrı şöyle:  

15 Şubat komplosu kadınlara karşı bir komplodur ve bu komployu hiçbir zaman kabul etmeyeceğimizi bir kez daha vurgulamak istiyoruz. “Güneşimizi karartamazsınız” sloganıyla Önderliğimizin İmralı tecridine karşı ateşten çember oluşturan şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz.15 Şubat 1999’da Önder Apo’nun esaret altına alınmasıyla sonuçlanan uluslararası komplo 24. yılına girerken komployu öfke ve nefretle kınıyoruz. 

Bu komploda aktif rol oynayan hegemonik güçlerin hiçbir zaman emellerine ulaşamayacaklarını belirtmek istiyoruz. 15 Şubat sadece Kürt halkı ve kadınları açısından değil insanlığın da kara günüdür. Uluslararası güçler ve faşist Türk devleti İmralı'da Önder Apo’ya yönelik uyguladıkları tecrit ve izolasyonla 21'inci yüzyılda Kürt halkı üzerindeki soykırım politikalarını tamamlama peşindeler. 

Önderliğimizin demokratik, ekolojik ve kadın özgürlükçü toplum paradigması, gelinen aşamada başta kadınlar olmak üzere tüm insanlığa ilham kaynağı olmuştur. Önder Apo, bütün yaşamında her gün bir ivmeyle kadın özgürlük projesini ele alıp geliştirmiştir. Önderliğimizin yaşam felsefesi, kadın özgürlüğüne stratejik yaklaşımı, kadınların özgürleşme hayallerinde olağanüstü bir derinlik sağlamıştır. Önder Apo kadının kendine ait olma gerçeğini ele alırken, beş bin yılık erkek egemen sistemine karşı mücadele yöntemlerini derinlikli çözümlemiş ve güçlü perspektifler sunmuştur. Önder Apo '21'inci yüzyıl kadınların yüzyılıdır' diyerek Kürt kadının mücadelesini evrenselleştirilmesinde stratejik bir rol oynamıştır.

Bu bağlamda 2022 yılında Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünü sağlayıp, haince geliştirilen uluslararası komploya karşı direniş ruhuyla mücadeleyi yükseltelim. Başta kadınları, halkları, gençleri, özgürlük ve demokrasi güçlerini 12 Şubat’ta Strasbourg’ta yapılacak yürüyüş ve mitinge güçlü katılmaya çağırıyoruz.