YJK-S, 22 Temmuz'da Lozan'a çağırdı

İsviçre Kürt Kadın Birliği, 22 Temmuz'da Lozan'a çağırarak, "Hepimiz bu antlaşmayı kabul etmediğimizi ilan edelim" dedi.

Lozan Antlaşması’nın 100. yılı nedeniyle 22 Temmuz’da Lozan'da merkezi bir yürüyüş ve miting düzenlenecek. İsviçre’nin ev sahipliği yapacağı Lozan Antlaşması'na karşı yapılacak olan konferans, yürüyüş ve mitinge katılım için çağrılar da gelmeye devam ediyor. İsviçre Kürt Kadın Birliği (YJK-S), özellikle kadın ve gençler başta olmak herkesi mitinge katılmaya davet etti.
Lozan’ın 100. yılı nedeniyle yapılacak olan etkinliklerin bütün hazırlıklarının tamamlandığına vurgu yapan YJK-S, başta kadınlar ve gençler olmak üzere herkesi 22 Temmuz Cumartesi günü yapılacak olan mitinge katılmaya çağırdı.

'SALDIRILAR DA DİRENİŞ DE SÜRÜYOR'

Açıklamada şunlar da kaydedildi:
"Konferans salonlarında çeşitli etkinlikler düzenlenecek ve antlaşmanın başta Kurdistan olmak üzere Ortadoğu halkları açısından sonuçları tartışılacak.
Ortadoğu halkı, Lozan Antlaşması çerçevesinde tüm haklarından ve bireysel yaşam biçimlerinden yoksun bırakılmıştır. Baskı, engellenme ve savaş bunun sonucudur. Bu gerçek özellikle kadınları, gençleri ve çocukları çok etkiledi. Özünde ve kendini yansıtan kadın için varoluşuyla kurduğu bağ çok önemlidir.
Bugün Lozan'la bölünmüş Kurdistan'ın her parçasında halka yaşama şansı verilmediğini görüyoruz. Kurdistan topraklarındaki güç ve çıkar hırsı, bu 100 yılda kanlı iz bırakan insanlara, çevreye ve doğaya yönelik bir zulüm boyutu anlamına gelmektedir.
Bugün dünyanın gözü önünde Türkiye ve yandaşları kadınlara ve gençlere yönelik çok büyük bir şiddet ve baskı uygulamaktadır, ayrıca cinayet ve işkence de kabul edilemez bir gerçektir. Ama aynı zamanda bir direniş ve bu anlaşmayı kabul etmeme iradesi de var.
Özgürlük ve tabandan demokratik bir yapı için çalışan Ortadoğu halkları, özellikle de Kürtler olarak bizler, antlaşmanın geçersiz sayılmasını ve ülkelerindeki tüm insanların kendi kaderini tayin edebileceği bir hayat sürmesini talep ediyoruz."

YÜRÜYÜŞ VE MİTİNGE ÇAĞRI

YJK-S, açıklamasının sonunda şöyle dedi:
“Hepimiz Lozan'daki bu antlaşmaya karşı ses olmak istiyoruz. Zulme, iktidar çıkarlarına, insan, doğa ve çevre katliamlarına karşı hep birlikte ortak hedef özgürleşme için. Bu nedenle tüm halkımızı 22 Temmuz 2023'te Lozan’daki Place de la Navigation'da başlayacak olan yürüyüşe ve akabinde antlaşmanın imzalandığı tarihi Rumine sarayı önünde yapılacak mitinge katılmaya çağırıyoruz. Hepimiz bu antlaşmayı kabul etmediğimizi ilan edelim."