YPJ, 2020’de mücadeleyi büyütmeye çağırdı

YPJ Genel Komutanlığı, 2020 yılı mesajında direnişteki ısrarına vurgu yaparak, “İşgal tehlikesini sona erdirmek için oluşturulan ortak ruhla 2020’de mücadeleyi büyütmeliyiz” dedi.

YPJ Genel Komutanlığı, yeni yıla ilişkin bir mesaj yayınladı. 2019 yılının kadınların ortak mücadele yılı olduğunu belirten YPJ, 2020’de mücadeleyi büyütmeye çağırdı.

YPJ’nin yeni yıl mesajı şöyle:

“Mücadeleci kadınlar ve özgürlük tutkunları için direniş ve zafer umudunun yükseltildiği yıl olan 2019 yılını bütün dünya, Rojava ve Kuzey ve Doğu Suriye halklarına ve özgürlük tutkunu kadınlara kutluyoruz. 2020 yılını ortak mücadelemizle, dünya kadınlarının birliği ve halkların kardeşlik yılı yapacağız. Kadın mücadelesinde canını feda eden şehitleri saygıyla anıyoruz, şehitlerin yolundan gideceğimizi tekrarlıyoruz.

Kuzey ve Doğu Suriye, Ortadoğu ve dünya kadınlarının kadın ve toplum bilinci için verdiği mücadele ve “Jin, Jîyan, Azadî” sloganı 2019 yılına damga vurmuştur. Erkek egemen zihniyeti ile kendisini ayakta tutmaya çalışan iktidar sistem, 2019’da büyük bir darbe aldı ve DAİŞ şahsında kadın mücadelesi karşısında diz çökmüştür.

Ancak DAİŞ’e son verilmesiyle savaş, insanlığın ve toplumun yaşadığı kaos sona ermedi. İşgalci ve faşist Türk devleti bölgeye yönelik işgal planları nedeniyle bölge, ciddi bir savaşa tanıklık etti. Halkları ve özellikle kadınları hedef alan soykırım saldırıları karşısında direnen halkların ve mücadele eden kadınların farklı şekildeki eylem ve tutumları bu yıla damgasını vurdu.

Kürt, Arap, Süryani, Asurî ve Suriye’de yaşayan farklı uluslardan kadınlar ön cephelerde direndi. Bu direniş dünyanın dört bir yanına yayıldı. Avrupa, Latin Amerika, Hindistan, Afganistan ve dünyanın birçok yerinde kadınlar, Rojava devriminin kadın devrimi olduğu anlayışıyla ve Rojava’daki kadınların başarısının, bütün dünyada kadınların başarıya ulaşacağı fikriyle eylemler gerçekleştirmiştir. Bu bilinçle eylemlerde yer alan bütün kadınlara teşekkür ediyoruz ve selamlıyoruz. Yüzlerce kadın örgütü ve kurumu ile aktivist, inançlarını örgütledi, öz savunma güçlerini oluşturarak bütün engellere karşı durabileceklerini gösterdi. 2019 yılı halkların kardeşlik ve kadınların ortak mücadele yılı olmuştur. Kadınların bu inancı direnişte ısrar etmemizin ana kaynağıdır.

Günümüzde tehlike sona ermemiştir ancak bu eylemler işgali belirli bir aşamaya kadar durdurdu. İşgal tehlikesini sona erdirmek için oluşturulan ortak ruhla 2020’de mücadeleyi büyütmeliyiz. YPJ olarak kadınlara emeklerinden dolayı saygı ve minnet duyuyoruz.

YPJ olarak, kadınların tam kurtuluşunu sağlamak için görev ve sorumluluğumuzun bilincinde mücadele ettik ve direniş yolunu seçtik. Ortadoğu kadınları başta olmak üzere dünya kadınları her yıldan daha fazla özgürlük davamıza eylemleri ile destek verdi ve sahip çıktı. Maneviyat, inanç ve umutla kazandığımız zaferimiz mücadelemizin gelecekte de kalıcı olmasını sağlayacaktır.

Bu esasta 2020 yılını bütün dünya kadınlarına ve insanlığa kutluyoruz. Onur Direnişi ruhuyla 2019’da özgürlük mücadelesi şehitlerini ve 2019 yılındaki kazanımlar için canını feda edenleri saygıyla anıyoruz, onlarla aynı yoldan gideceğimize dair sözümüzü yineliyoruz.”