YPJ: 3 yoldaşımız şehit düştü

YPJ, İşgalci Türk devletinin Minbic’e düzenlediği hava saldırısında YPJ Askeri Meclisi Komutanlığı üyeleri ile Minbic Askeri Meclisi Komutanı Şervin Serdar, Nucan Öcalan ve Canda Cûdi'nin şehit düştüğünü açıkladı.

Kadın Savunma Birlikleri (YPJ) Genel Komutanlığı, açıklamasında şunlar belirtildi:

"Katil Türk devleti, savaş sınırlarını aşan yöntemleriyle her gün halkımıza ve Kuzey-Doğu Suriye devriminin öncülerine saldırıyor. Mücadelemiz Erdoğan'ın kana susamış rejiminin kalbinde büyük bir korku yarattı. İşgalci Türk devleti özel savaş dairesi tarafından yönetilmektedir. Tarihin hiçbir döneminde insanlara karşı bu kadar organize bir soykırım yapılmamıştır. Bugün de bu soykırımın merkezi Suriye'dir. Osmanlı'nın bir kalıntısı olan Türk devleti, modern Osmanlı anlayışıyla topraklarımızı işgal edip yönetmek istiyor. Bu nedenle özgürlük ve demokrasi için yükselen her sesi çok yönlü saldırılarıyla bastırmaya çalışıyor.

Kadın Savunma Birlikleri olarak mücadelemizin başlangıcından bugüne kadar bu saldırılara karşı koruyucu kalkan olarak duruyoruz. Bu amaç uğruna yüzlerce şehit verdik. Bu gerçek, özgürlük ve haklarını arayan tüm toplumların gözünü yeni bir hayata açmıştır. YPJ, DAİŞ’e karşı verdiği mücadeleyle varlığını insanlık için feda eden kadınların ruhunun ifadesi oldu. YPJ, tüm dünya insanlarına yeni bir yaşam modeli ve umudu olarak tanımlanıyor. Ancak bugün bu kahraman kadınlar, kadın iradesine ve varlığına düşman olan Erdoğan'ın hedefindedir. 15 Eylül tarihinde Kobanê saldırılarının yıl dönümünde devrimci kadınların hedef alınması tesadüf değildir. İşgalci Türk devletinin bu düşmanlığı, DAİŞ’in yenilmesi konusundaki korkusunu ifade etmektedir. Aynı zamanda devrimin iradesini ve motivasyonunu kırmak amacıyla bu saldırıları gerçekleştiriyorlar. Önder Apo'nun bu topraklarda yarattığı değerler yurtsever ve demokratik aileler yarattı. Bu asla düşmanın sonuç almasına ve mutlu olmasına izin vermeyecektir. Önder Apo, Suriye genelinde verdiği mücadele ve yoğun çalışmalarıyla yurtsever ve demokratik aile gerçeğini içinde barındıran değerli bir toplum yaratmıştır. Bu ailelerden biri de çocuklarını çalışkanlıkla ve yurtsever değerlerle yetiştiren, yüreklerine özgür ülke sevgisini aşılayan Komutan Şervin’in ailesidir.

Komutan Şervin, 1981 yılında Dirbesi şehrinde doğdu. 1998 yılında özgürlük hareketine katıldı. Komutan Şervin, özgür dağlarda özgürlük mücadelesine başlar ve uzun yıllar özgür bölgelerden sonra Rojava Kurdistan'ında devrime yönelir. Komutan Şervin, 25 yıllık devrimci yaşamında Rêber Apo'nun kadın özgürlüğü ideolojisine olan inancıyla ve fedakar bir ruhla devrimci sorumluluklarını üstlendi. Zamanın ruhunun fedakar çizgisi ve militan kişiliği Komutan Şervin'in kişiliğiyle aynı anlamı taşımaktadır. Önde gelen bir kadın komutan olarak, yaşamın her alanında devrimi inşa etmek, korumak ve sürdürmek için benzersiz çalışmalar yaptı ve çalıştı. Siyasi, diplomatik ve savunma alanlarında Önder Apo'nun militan hattını temsil ediyordu. Bir kadın komutan olarak halk devriminin başarısına sonuna kadar inandı. Komutan Şervin, Derazor bölgesinde halkın birliğini bozmak amacıyla dış güçlerin planladığı yolsuzluk politikalarının bertaraf edilmesi ve önlenmesi amacıyla 'Güvenliği Güçlendirme Harekatı'nda kadın komutan olarak öncü rol oynadı. Hayatının her anında kadın, yaşam ve özgürlük gerçeğini kişiliğinde temsil edebilen insanlardan biriydi. Cesur yoldaş ve Komutan Şervin, özgür kadın standartlarını sonuna kadar savunan devrimci bir kadın olarak, özgürlük saflarında halk özgürlük devriminin komutanı oldu.

Özgürlük devrimi, Komutan Şervin gibi devrimcilerin mirasıyla her zaman canlı ve aktif olmuş, kadın devriminin kazanımları bir maraton yürüyüşü gibi kuşaktan kuşağa aktarılmaktadır. Yoldaşlarımız Nûcan ve Canda'nın katılımı da bu gerçeği ifade ediyor.

Nûcan yoldaş, devrimin kazanımlarını korumak ve işgal saldırılarını önlemek amacıyla genç yaşta YPJ saflarına katıldı. Nûcan yoldaş Minbicli olup özgürlük saflarında genç kadınların ruhunu temsil ediyordu. Devrimin değerlerine olan bağlılığıyla kişiliğini güçlendirerek, çağdaş bir demokratik sistemin kurulması için önemli görevler üstlendi.

Canda Cûdi yoldaş da aslen Girê Spî (Til Ebyad) şehrinden olup, Türk devletinin Girê Spî şehrini işgal etmesinden sonra işgalcilerden intikam alma öfkesiyle YPJ saflarına katılmıştır. Canda yoldaş, toplumunun değerlerine sahip çıkmış ve iki çocuk annesi olarak cesurca geri adım atmamış, son nefesine kadar ülkesinin tüm çocuklarının geleceği için devrimci görevlerini yerine getirmiştir. Kısa sürede hem askeri hem de ideolojik eğitimlerde güçlü bir tavır sergileyerek Türk devletinin işgaline karşı ön saflarda yerini aldı.

Yoldaşlarımız Şervin, Canda ve Nûcan gerçek dostluğun, amaç ve istikamet birliğinin ruhunu temsil ediyordu. Hiç tereddüt etmeden, korkmadan, vefa ruhuyla görevlerini yerine getirdiler ve sonunda canlarını feda ettiler.

Öncelikle değerli yoldaşlarımız Komutan Şervin, Canda ve Nûcan'ın ailelerine, işgal saldırılarına karşı mücadele eden ve teslim olmayan tüm halkımıza başsağlığı diliyoruz.

Komutan Şervin, Canda, Nûcan gibi yoldaşlarımızın emeği ve kanıyla ülke topraklarının her yerini işgalcilerin her türlü zulmünden arındırdık. Bu temelde her zaman şehit yoldaşlarımızın mirasına sahip çıkacak ve intikam militanları olacağız. Gücümüz ve kararlılığımız hiçbir zaman kırılmayacaktır.

ŞEHİTLERİN KİMLİK BİLGİLERİ

Şehadete ulaşan 3 savaşçının kimlik bilgileri şöyle:

Kod Adı: Şervîn Serdar

Adı ve Soyadı: Îman Mehmûd Derwêş

Anne Adı: Dilşa

Baba Adı: Mehmûd

Şehadet Yeri ve Tarihi: Minbic  – 15.09.2023

Kod Adı:  Canda Cûdî

Adı ve Soyadı:  Sara Mihemed Ebdî

Anne Adı: Şemsê

Baba Adı: Mihemed

Şehadet Yeri ve Tarihi: Minbic – 15.09.2023

Kod Adı:  Nûcan Ocalan

Adı ve Soyadı:  Şîlan Mihemed Ehmed

Anne Adı: Sîham

Baba Adı: Mihemed

Şehadet Yeri ve Tarihi: Minbic  – 15.09.2023."