YPJ Avaşîn Zinar’ın şehit düştüğünü açıkladı

YPJ Genel Komutanlığı, kaza sonucu 27 Ekim'de şehit düşen Avaşîn Zinar için “Cesur kişiliğiyle devrimin omuzlarına yüklediği görev ve sorumluluklarını ikirciksiz yerine getirdi. Örnek kişiliğiyle tarihin asla ismini unutmayacağı bir devrimci oldu” dedi.

YPJ Genel Komutanlığı, YPJ savaşçısı Avaşîn Zinar’ın (Yasmîn Îbrahîm) 27 Ekim tarihinde görevi esnasında bir kaza sonucu ölümsüzler kervanına katıldığını açıkladı.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:  

“Halkımızın devrimi savunmak ve kalıcılaştırmak için verdiği mücadele ve direniş gün geçtikçe gelişiyor. Ülkenin her karış toprağı için ağır bedeller veren halkımız, cesaretle çocuklarını devrim saflarına yolculuyor. Özellikle Efrîn halkımız Türk devletinin işgaline rağmen devrim heyecanını terk etmiyor, her türden soykırım politikasına karşı ülkenin özgürlük ve bağımsızlığı için sadakatini sarsılmaz kılıyor.   

Yoldaşımız Avaşîn Zinar (Yasmîn Îbrahîm), Efrîn’de yurtsever değerlere sahip bir ailede büyür. Ailenin bu belirgin özelliği, Avaşîn yoldaşın arayışı ve yaşam seçiminde belirgin bir rol oynar. Avaşîn yoldaş, henüz çocuk yaşlardayken özgür yaşam arayışlarıyla büyür. Ülke devrimcilerinin hikayesi Avaşîn yoldaş için ‘Nasıl yaşamalı’nın cevabı olur. Devrimle birlikte genç bir kadın olarak varlığını YPJ saflarında bulur ve özgürlük saflarına katılma kararı alır.

Avaşîn yoldaşın büyük kararlılığı, mücadele safları içerisinde, yaşamın her anında kendisini gösteriyordu. Avaşîn yoldaş, büyük bağlılık, dürüstlük ve inançla kendisini kadın özgürlük çizgisinde eğitmeyi esas aldı. Bu temelde özgürlük saflarında eşsiz bir fedakarlık göstererek adımlarını demokratik ve özgür sistemin inşası için attı. Cesur kişiliğiyle devrimin omuzlarına yüklediği görev ve sorumluluklarını bir an bile ikircikliğe düşmeden yerine getirdi. Örnek kişiliğiyle tarihin asla ismini unutmayacağı bir devrimci oldu.

Avaşîn yoldaş 27 Ekim tarihinde görevi esnasında bir kaza sonucu ölümsüzler kervanına katıldı. Başta Avaşîn yoldaşın değerli ve onurlu ailesi olmak üzere bütün yurtsever halkımıza başsağlığı diliyoruz. Şehitlere bağlılığımız, yaşam felsefemizin temel kaynağıdır. Şehitlerimiz, özgür yaşam mücadelemizde yolumuzu aydınlatan meşalelerdir. Bundan dolayı da şehit yoldaşlarımızın hayallerini yerine getireceğiz, Avaşîn yoldaş şahsında halkların özgürlük şehitlerinin davasının takipçileri olacağız."

Şehidin kimlik bilgileri şöyle:

Kod adı: Avaşîn Zinar

Adı ve soyadı: Yasmîn Îbrahîm

Anne adu: Mewlude

Baba adı: Welat

Şehadete yeri ve tarihi: Şedadê, 27.10.2023