YPJ’den 8 Mart mesajı

8 Mart'ı kutlayan YPJ, "Mücadelemiz 8 Mart ruhunun kazanımlarıdır" dedi.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle yazılı bir açıklama yayımlayan YPJ Genel Komutanlığı, “Clara’nın direnişinden Sara’nın mücadelesine kadın tarihi yeni aşamalar katetmiştir” mesajı verdi.
YPJ Genel Komutanlığı, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle bugün yazılı açıklama yaptı.

'8 MART RUHU KAZANDIRDI'

YPJ'nin açıklamasında şunlar kaydedildi:
"8 Mart günü çalışan emekçi kadınlar için bir çıkış olmuştur. Clara ve Rosa’ların yıllarca mücadelesiyle yapılan çıkış, kadınlara büyük bir miras olarak kaldı. Clara’nın direnişinden Sara’nın mücadelesine kadın tarihi yeni aşama katetmiştir.
Her geçen yıl direniş ve örgütlülüğüyle anlam kazandırılan 8 Mart günü, Rojava Devrimi ile 9 yıllık emek ve ödenen bedellerle kadın öncülüğünde Suriye bileşenlerine kazanımlar elde ettirdi. Direnişimiz özgürlük, mücadelemiz zaferdir sloganıyla 2020 yılını anlamlandıran mücadelemiz 8 Mart ruhunun kazanımlarıdır. Ataerkil zihniyetli DAİŞ çetelerine karşı kahramansı direniş yürütülmüştür. Ronahî, Zîn, Sara, Amara, Dilovan yoldaşlarımızın ruhuyla Aqide annenin ve güzellik abidesi Hevrin’in ruhuyla kadın özgürlükçü mücadelemizi yükseltme sözümüzü yineliyoruz.
Suriye, Ortadoğu, cephede mücadele veren savaşçılarımız ve bütün dünya kadınlarının 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, kadın devriminin örgütlenmesine olan inancımızı hatırlıyoruz."