YPJ, Zerdeşt Şengali ve 3 savaşçıyı andı

YPJ, Zerdeşt Şengali ve 3 savaşçıyı anarak, uluslararası kurumlara ve Irak devletine çağrıda bulundu.

YPJ Genel Komutanlığı, işgalci Türk devletinin hava saldırısı sonucu Şengal’de şahadete ulaşan Zerdeşt Şengali ve beraberindeki 3 savaşçıyı andı.

'DAİŞ İLE ORTAKLIĞINI GÖSTERİYOR'

YPJ'nin açıklaması şöyle:
“Komutan ve Êzidî toplumun öncüsü Zerdeşt yoldaş ve beraberinde şehit düşen 3 yoldaşın ailelerine, Kürt halkına ve Êzidî toplumuna başsağlığı diliyoruz.
İşgalci Türk devleti hiçbir parti, din, inanç ve ırk gözetmeksizin Kürt halkının örgütlendiği, mücadele yürüttüğü bütün alanları kendisine tehlike olarak görüyor ve Kürt halkını yok etme amacıyla saldırı gerçekleştiriyor. YBŞ savaşçılarına yönelik saldırı da yok etme politikasının bir parçasıdır. Türk devleti bu saldırılarıyla bir kez daha DAİŞ ile olan ortaklığını gözler önüne sermiştir. Her fırsatta Êzidî halkımızı savunan savaşçılarımıza saldırmaktadır.

'KOMUTAN ZERDEŞT BİLİNÇLİ OLARAK HEDEF ALINDI'

Her toplum büyük emek, mücadele ve fedakarlıklarla değerlerini inşa eder. Bütün dünya 2014 yılında DAİŞ çetelerinin Êzidî toplumumuza yönelik vahşi saldırılarına tanıklık etti. Onlarca Êzidî kadın ve erkek büyük komutan Zerdeşt öncülüğünde topraklarını savuma kararı alarak, vahşi DAİŞ çetelerine karşı eşsiz bir direniş gösterdi. Zerdeşt yoldaşın Êzidî gençleri üzerinde büyük emekleri oldu. Êzidî gençlerini ve özgürlük savaşçılarının DAİŞ’i yeneceği inancıyla mücadele etti. Êzidî gençlerin ve kadınların intikamını DAİŞ çetelerinden almak için öncü bir rol üstlendi. Türk devleti bilinçli bir şekilde komutan Zerdeşt’i hedef aldı.

ULUSLARARASI KURUMLAR VE IRAK'A ÇAĞRI

Uluslararası insan haklarını ve bütün kurumları Türk devletinin Êzidî toplumuna yönelik saldırılarına karşı tavır göstermeye çağırıyoruz. Irak devletini sessizliğini kırmaya çağırıyoruz.

'SÖZ VERİYORUZ!'

YPJ olarak, Zerdeşt ve yoldaşlarının mücadelesini canlı tutacağımıza ve binlerce şehidin hayallerini gerçekleştireceğimize söz veriyoruz. Bir kez daha Êzidî toplumunun acısını paylaştığımızı belirtmek istiyoruz. Şehit Zerdeşt ve yoldaşları zaferimizin simgesi olacaktır.
Bu esasta bir kez daha 4 savaşçı şahsında bütün Kürdistan devrimi şehitlerini saygıyla anıyoruz ve onlara verdiğimiz sözü tekrarlıyoruz. Êzidî toplumu,  bu kahraman çocuklarından gurur duymalıdır.”