YPS-JIN’den İzmir’de askeri jet üssünde yakma eylemi

YPS-JIN Şehit Esmer Zerdeşt Misilleme Timleri, İzmir’in Menemen ilçesinde askeri jet ana üssünün bulunduğu bölgede askeri bir hangar ile Balçova ilçesinde teleferiğin bulunduğu alana sabotaj eylemi gerçekleştirdiklerini bildirdi.

YPS-JIN Şehit Esmer Zerdeşt Misilleme Timleri, “Sömürgeciliğe ve ajan-işbirlikçiliğe karşı intikam hamlesi” kapsamında İzmir’de iki eylem gerçekleştiklerini belirtti.

Açıklamaya göre Misilleme Timleri, “30 Temmuz 2020 saat 16:00’da İzmir’in Balçova ilçesine bağlı teleferiğin bulunduğu alana sabotaj eylemi” düzenledi.

Alandaki çok sayıda elektrik trafosu ve bağlı dağıtım sistemlerinin tamamen imha olduğu bilgisi verildi.

Menemen’deki eyleme ilişkin ise şunlar belirtildi:

“30 Temmuz 2020 günü İzmir Menemen askeri jet üssünün bulunduğu bölgeye yönelik yakma eylemi gerçekleştirdi. Yangın sonucunda işgalci Türk devletinin askeri bir hangarı tamamen imha oldu. Gizli bir bölge olarak gösterilen bir yerin ve basının dahi haberlerine ulaşamadığı bu gizli hangarlardan bir tanesi faşistlerin tüm müdahalelerine rağmen yanarak imha oldu.”

“Tüm yurtsever halkımız bilsin ki, yaşatılan tüm zulümler karşılığını bulacaktır. Erken veya geç, İntikamımız büyük olacak, bu devlet sistemini yıkacağız” diyen Misilleme Timleri, son iki eylemi 25 Haziran 2020’de Medya Savunma Alanları'na yönelik hava saldırısında şehit düşen Esmer Zerdeşt’in intikamı için düzenlediklerini bildirdi.