Zîlan’ın bir saniyesi boş geçmedi

YJA Star gerillası Jiyan Ararat, Zîlan’ın şahsında özgür ve anlamlı yaşamın daha net anlaşıldığını belirterek, “Yaşamın bir saniyesini boş geçirmedi. Büyük aşk, tutku ve anlam katarak her saniyesini doldurdu” dedi.

Bazên Zagrosê ve Cenga Xabur hamleleri kapsamında Zap, Metîna ve Avaşîn alanlarında devam eden savaşın ortaya çıkardığı fedai ruh ve zafer kişiliği, Zîlan çizgisinde tarih yazıyor.

PKK mücadelesinde fedailik, Zîlanlaşarak anın hakikatine ulaşmak demektir. Zîlan (Zeynep Kınacı), taktiksel savaşı zaferin zirvesine taşımıştır. Bugün alanlarda fedaice savaşan gerillalar bağlılıklarını göstererek, düşman ayak bastığı her yerde darbe üstüne darbe vuruyor.

Medya Savunma Alanları’nda savaşa öncülük eden YJA Star gerillaları, şehadet yıl dönümünde Zîlan’ı (Zeynep Kınacı) andı ve kendileri için önemini anlattı.

ARTIK BİNLERCE ZÎLAN VAR

Dunya Dilbirîn: Bütün kadınlar için büyük bir rol oynamıştır. Parti saflarında sadece bir yılını doldurmuştu fakat bu yıl içerisinde Önderliği okumak ve anlamak açısından büyük sonuçlar elde etmiştir. Biz takipçisiyiz ve büyük bir öncümüz olarak görüyoruz, bir tanrıçadır bizim için. Yaşam, başarı, irade, güç ve moral ifade ediyor. Tüm kadınlarda direniş ruhu açığa çıkardı. Bugün binlerce Zîlanlarımız oldu ve bu çizgi devam etmektedir. Bu ruhla her zaman başarıları elde edeceğiz. Düşmana karşı nasıl savaşabileceğini göstermiştir. Kadının sessiz kalmadığını ve eskisi gibi yaşamayı reddettiğini ortaya koymuştur.

YAŞAMIN HER SANİYESİNİ DOLDURDU

Jiyan Ararat: Zîlan yoldaş, eylemiyle Önderliğe karşı uygulanan komployu boşa çıkartmıştır, çünkü Önderliği okumuştu, anlamıştı ve hissediyordu. Bu anlamda eylemi tarihsel bir eylem olmaktadır ve büyük bir anlam taşımaktadır. Kadının kendisini tanımasını ve iktidar sistemi karşısında mücadele edebilmesini sağlamıştır. Sistemi ve Önderliğe karşı yapılan komployu kabul etmemiştir ve bunun farkındalığını yaşayarak eylemini geliştirmiştir. Onun kişiliğine baktığımızda da, özgür kadın kimliğine, büyük bir iradeye ve fikre sahip olduğunu görüyoruz. İnsan, Zîlan yoldaşın şahsında özgürlüğü daha net anlayabiliyor, yaşamın anlamı ve önemini daha iyi tanımaya başlıyor. Her zaman anlamlı bir yaşamı sürdürdü ve yaşamın tek bir saniyesini boş geçirmedi. Büyük aşk, tutku ve anlam katarak yaşamın her saniyesini doldurdu. Dünyadaki bir çok kadın, mücadele eden ve sisteme karşı çıkanlar, Zîlan yoldaştan etkilenmişlerdir.