Zürih’te Cansız, Doğan ve Şaylemez için eylem

PKK kurucularından Sakine Cansız (Sara), KNK Temsilcisi Fidan Doğan (Rojbin) ve Gençlik Hareketi üyesi Leyla Şaylemez’in katledilişlerinin yıldönümü İsviçre’nin Zürih kentinde düzenlenen bir eylemle protesto edildi.

Ronahi Kadın Meclisi'nin çağrısıyla Bahnhofplatz’da bir araya gelen kadınlar üzerinde 3 Kürt kadın devrimcinin fotoğraflarının bulunduğu “Katilleri tanıyoruz, katliamın sorumlusu Erdoğan yargılanmalıdır” yazılı önlükler giyerek kent merkezinde sessiz bir yürüyüş düzenledi.


Yapılan yürüyüşün ardından eylemciler tekrar Bahnhofplatz'a döndü. Burada Sakine, Rojbin ve Ronahi başta olmak üzere binlerce kadının ölüm emrini veren Erdoğan'ın yargılanması talebiyle TJK-E'nin sürdürdüğü “Diktatör yargılansın” kampanyasına ilişkin Almanca bildiri okundu.

9 Ocak Cumartesi günü İsviçre Kürt Kadın Hareketi (YJK-S) öncülüğünde saat 13.30'da Basel kentinde ki De-Welte Park meydanında Paris katliamının hesabını sormak ve başta Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere katliamın asıl sorumlularının yargılanmasını talep etmek amacıyla düzenlenecek olan merkezi yürüyüşe katılım çağrısının ardından eylem sloganlarla sonlandırıldı.