İngiliz şarkıcı Joss Stone, Rojava’da konser verdi

İngiliz şarkıcı Joss Stone Rojava’ya giderek Dêrik’te bir konser verdiğini duyurdu.

İkinci albümü “Mind Body and Soul” 2004 yılında birinci sıraya yerleşen İngiliz şarkıcı, Instagram hesabında Suriye sınırını geçerek, Rojava’nın Dêrik kentinde bir konser verdiğini duyurdu.

Şarkıcı, sınırı geçerken herhangi bir sorunla karşılaşmadığını belirtirken, hangi ülke üzerinden sınırı geçtiğine açıklık getirmedi.

Çıplak ayakla dolaşan şarkıcı, dünya turnesi kapsamında tüm ülkeleri ziyaret etmek istediğini kaydetti.

Mail on Sunday gazetesi, şarkıcıya savaş alanlarında fotoğrafçılık yapan Paul Conroy’un da eşlik ettiğini yazdı. Conroy, Sunday Times gazetecisi Marie Colvin Humus kentinde öldürüldüğünde ona eşlik ediyordu.

Şarkıcı yayınladığı bir videoda, “Hava soğuk ve nemliydi, ama bu kadar sıcak karşılayan insanlarla buluşmak çok hoş. Suriye gözardı edilmeyi hak etmiyor, Kürdistan gözardı edilmeyi hak etmiyor” dedi.

DAİŞ çetelerinin teslim olduğunu da duyduğunu ifade eden İngiliz şarkıcı, “Ama bu, Suriye halkı veya Kürt halkı için her şeyin bittiği anlamına gelmiyor. Son derece karmaşık. Benim anlatamayacağım bir öykü ama söyleyebileceğim tek şey, bu kısa zamanda burada çok şey öğrendiğimdir. Umarım barış herkes için yakında gelir” diye belirtti.