İşgalciler aralıksız saldırıyor, gerilla kendini koruyor

İşgalci Türk ordusu Medya Savunma Alanları’nı 10 kez savaş uçakları, 44 kez obüs ve tanklarla bombaladı. İşgal saldırılarına karşı kendini korumak için karşılık vermesi sonucu 5 Türk askeri cezalandırıldı.

HPG Basın İrtibat Merkezi “İşgalci Türk ordusunun Medya Savunma Alanları’na dönük saldırıları devam etmektedir. İşgalcilerin saldırıları sonucunda güçlerimizle temaslar yaşanmış, güçlerimiz de kendini korumak için karşılık vermiştir. Türk ordusu Medya Savunma Alanları’nı 10 kez savaş uçaklarıyla, 44 kez obüs ve tanklarla bombalamıştır. Aynı zamanda direniş mevzilerimizi kepçelerle yıkmaya çalışıp alanda mevzilenmeye çalışmış, güçlerimiz de buna karşılık vermiştir. Yaşanan temaslar sonucunda 5 işgalci cezalandırılmıştır” dedi.

Gerilla güçlerine ve direniş alanlarına dönük gerçekleştirilen saldırıların ayrıntılarına ilişkin de şunları belirtti:

“Batı Zap bölgesi;

30 Mayıs saat 13:30’da işgalciler Girê FM Direniş Alanı’ndaki güçlerimize saldırıp mevzilenmeye çalışmış, güçlerimiz de kendini savunmak için cevap vermiştir. Bunun sonucunda işgalcilerin mevzilenme çalışması durdurulmuştur. Saat 16:40’ta işgalciler yine harekete geçip güçlerimize saldırmış, güçlerimiz de karşılık vermiştir.

31 Mayıs saat 12:15’te işgalciler Girê FM Direniş Alanı’ndaki güçlerimize saldırıp alanda mevzilenmeye çalışmış, güçlerimiz de kendini savunmak için cevap vermiştir. Daha sonra direniş alanı işgalci Türk ordusu tarafından bombalanmıştır.

Avaşîn bölgesi;

30 Mayıs saat 08:00’da Werxelê Direniş Alanı’ndaki işgalciler harekete geçip güçlerimize saldırmış, güçlerimiz de kendini korumak için karşılık vermiştir. Yaşanan bu temasta 5 işgalci cezalandırılmıştır.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

30 Mayıs’ta Metîna’nın Girê Çarçel ve Gundê Şelazê alanları 2 kez; Zap’ın batısında Girê Bahar, Girê Cûdî ve Girê Amediyê Direniş Alanları 7 kez; Garê’nin Girê Zengil alanı 1 kez olmak üzere toplamda 10 kez savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

30 ve 31 Mayıs’ta Zap’ın batısındaki Girê FM ve Girê Cûdî Direniş Alanları ile Zap’ın doğusundaki Sîda’daki direniş mevzilerimiz 44 kez obüs ve tanklarla bombalanmıştır.

İşgalci Türk ordusu 30 ve 31 Mayıs’ta Girê FM Direniş Alanı’ndaki mevzilerimize saldırıp, kepçe ve kırıcı kepçelerle yıkmaya çalışmaktadır.

İşgalci Türk ordusu 30 ve 31 Mayıs tarihlerinde Çemço’daki direniş mevzilerimize ağır ve ferdi silahlarla saldırıp, yıkmaya çalışmaktadır.”