Amed’de Kürt Edebiyatçılar Derneği açılışını yaptı

Bir çok Kürt yazarın bir araya gelerek kurduğu Kürt Edebiyatçılar Derneği, Amed’de açılışını yaptı.

Dernek, yedi Kürt yazar tarafından kuruldu. Kayapınar ilçesi, Diclekent Mahallesi'nde kurulan dernek, açılışını gerçekleştirdi.

Açılışa, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk ve birçok Kürt yazarın yanı sıra sivil toplum kuruluşları ve dernek yöneticileri katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan Kürt Edebiyatçılar Derneği Eşbaşkanı Hogır Berbır, ilan edilen Olağanüstü Hal'den (OHAL) sonra yazarlar derneğinin kapatıldığını hatırlattı.

Berbir, derneklerini yeniden açmak istediklerini ancak engellendiklerini belirtirken "Biz de Kürt Edebiyat Derneği’ni açarak, Kürt yazarları ve edebiyatçılarıyla birlikte çalışmalarımızı yürüteceğiz” dedi.

Berbir, “Kapımız herkese açık. Dilimiz için ne yapılması gerekiyorsa yapılacaktır. Birlik ve beraberlik içinde elimizden geleni yapacağız" diye ekledi.

Derneğin diğer eşbaşkanı Sultan Yaray "Birlikte edebiyat çalışmalarına güç vereceğiz. Her ne kadar yedi kişi ile derneği kurmuş olsak da gücümüzü sizden alacağız ve birlikte bu çalışmayı yürüteceğiz. Edebiyatımızı güçlendireceğiz ve geliştireceğiz" ifadlerini kullandı.

Konuşmaların ardından masal, şiir dinletisi yapıldı, dengbejler kalmlarını seslendirdi.