Avusturya Başbakanı'ndan Erdoğan rejimine sert sözler

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, “farklı siyasi düşüncelere sahip olanlar baskı altına alan Türkiye’nin Avrupa Birliği’nde yerinin olmadığını” belirtti.

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz uyum müsteşarı olarak hükümete girişinin 10. yıldönümü nedeniyle ülkenin günlük gazetelerinden “Heute” okurlarının sorularını yanılttı.

Gazetenin okuyucularından biri Kurz’a “Türkiye önümüzdeki 10 yıl içinde Avrupa Birliği üyesi olabilir mi?” şeklinde bir soru yöneltti.

Gazetenin internet sitesinde yayınlanan söz konusu cevabında Kurz, Erdoğan iktidarına sert eleştirilerde bulundu.

Türkiye’nin 10 yıl içinde kesinlikle AB üyesi olamayacağını ima eden Kurz “Ben buna hayır diyeceğim ve bunun için çalışacağım” diye konuştu.

'TÜRKİYE’DE YAŞANANLAR KABUL EDİLEMEZ'

Türkiye’nin gittikçe AB’den uzaklaştığına dikkat çeken Avusturya başbakanı devamla şunları söyledi:

“Türkiye’de gazeteciler ve farklı siyasi düşüncelere sahip olanlar takip altına alınıyor, baskı altına alınıyor, bu kabul edilemez bir durum, bunun Avrupa’da yeri yok.”

Son yıllarda Kurz hükümeti ile Erdoğan iktidarı arasında birçok kriz ve gerginlikler yaşandı.

Avusturya’nın “siyasal İslam’la mücadele” adı altında Türk devleti ile bağlantılı 60 imam ve ailelerini sınırdışı etme kararı alması ve Türk ırkçılığını yayan bazı camilerin kapatılmasının ardından başta Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak AKP’li yetkililer Kurz’u hedef alan sözler sarf etmişlerdi.

AKP yandaşları da sanal medya hesapları üzerinden Kurz’u ölümle tehdit ederken, Viyana hükümeti kararında ısrar etmişti.

Kurz mülteci anlaşması ve AB’ye üyelik süreci gerekçe gösterilerek Ankara’ya yapılan para akışının durdurulmasını isteyen Avrupalı politikacıların başını çekiyor.