Basel'de 'Kürtçe Tiyatro Atölyesi' başlıyor

İsviçre Kürt Kültür-Sanat Hareketi bünyesinde faaliyet yürüten Basel Med Kültür Merkezi, Tiyatro Atölyesi için kayıtlara başladı.

Sinema ve tiyatro yönetmeni Giyasettin Şehir, Tiyatro Atölyesi’nde eğitim verecek. 25 Nisan'da başlayan kayıtlar 15 Mayıs'a kadar devam edecek. 

Tiyatro Atölyesi, kayıtların tamamlanmasının ardından haziran ayı başında çalışmalarına start verecek.

Kürt kültürüne ve sanatına sahip çıkmaya çağıran Giyasettin Şehir, Türk devletinde sanata, sanatçıya, Kürt diline yönelik baskı ve tahammülsüzlüğünün giderek arttığı bir dönem yaşandığını hatırlattı.  

Giyasettin Şehir, “İlk aşamada Basel kentinde haziran ayında tiyatro eğitimi çalışmalarına başlayacağız. Yine dönem içerinde İsviçre geneline yayacağız. Kürtçe tiyatro çalışmalarımızı Avrupa genelinde hazırlayacağımız projelerle sürdürmeyi hedefliyoruz” dedi.

Atölyede, ilk etapta 16 yaş üstü öğrencilere eğitim verilecek. Şimdiden onlarca kişinin kayıt yaptırdığı öğrenildi.

Uzun yıllar Türkiye ve Kurdistan kentlerinde tiyatro ve sinema eğitimi veren Giyasettin Şehir, 10 yıllık cezaevi süreci sonrası bir yılı aşkın süredir sürgün olarak geldiği İsviçre'de yaşıyor.

Gıyasettin Şehir, tiyatro ve sinema çalışmalarını burada da sürdürmeyi amaçlıyor.

15 Mayıs'a kadar devam edecek olan tiyatro atölyesinde yer almak isteyenler için şu telefon numarasından iletişim kurabilir : 0041 77 981 55 61