GÖRÜNTÜLÜ

Basel kilamlara doydu

Basel’de düzenlenen 12. Kürt Kültür Haftası’nda bugün kurulan Dengbêj Divanı'nda eserler seslendirildi ve Yazar Yaqoup Tilermeni'nin katılımıyla dengbêjlik üzerine bir söyleşi gerçekleştirildi. Folklor ekibi de performansıyla izleyicilerden tam puan aldı.

BASEL KÜRT KÜLTÜR HAFTASI

İsviçre'nin Basel kentinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen Kürt Kültür Haftası, 3'üncü gününde etkinliklerle devam etti.

Basel Med Kültür Merkezi tarafından 7 Mart'ta verilen resepsiyonla başlayan etkinlikte dün İsviçre Demokratik Kürt Kültür ve Sanat Hareketi’ne bağlı sanatçılar tarafından hazırlanan “Bêlome” isimli tiyatro oyunu ve Sakine Cansız'ın mücadele yaşamını anlatan "Jiyana Min Her Şer Bû" isimli film izleyiciyle buluştu. 

Bugün ise Basel Demokratik Kürt Toplum Merkezi konferans salonunda Kürt dili ve kültürü ile dengbêjlik sanatı üzerine bir söyleşi gerçekleştirildi.

Sanatçılar Cewad Merwanî, Hozan Şemdîn, Şengül Aslan ile Kawa Urmiyê'nin yer aldığı Dengbêj Divanı'nda eserler seslendirilirken, Şair Dilber Hêma ise şiir okudu. Ayrıca Med Kültür Merkezi bünyesinde çalışmalarını sürdüren folklor grubunun gösterisi ilgiyle izlendi.

Etkinlikte Yazar Yaqoup Tilermeni'nin sunumuyla bir söyleşi düzenlendi.

12. Basel Kürt Kültür Haftası yarın yine Basel Demokratik Kürt Kültür Merkezi konferans salonunda sanatçılar Hîvron, Xecê ve Dilan Top’un katılacağı konser ile sona erecek. Konser, yarın saat 14.30’da başlayacak.