Bielefeld’de Maxmurlu çocuklar için konser

Almanya’nın Bielefeld kentinde, “Kürdistan için Barış ve Umut İnisiyatifi” adlı oluşum Maxmurlu çocuklar için bir konser organize etti.

Cumartesi akşamı gerçekleşen konserde Kürt sanatçı Nizamettin Ariç, viyolonist Nure Dlovani ve gitarist Alexander Zerning sahne aldı.

Konserin başında 19 Şubat’ta Hanau şehrinde düzenlenen ırkçı saldırıda hayatını kaybeden göçmen ve mülteciler anıldı.

Ayrıca Maxmurlu “Navenda Hêvî”nin fotoğrafları ile Bielefeld'den Ocak ayında kampa gönderilen “Her çocuğa bir hediye” kampanyana ilişkin görüntülerden bir slayt gösterisi sunuldu.

İnisiyatifin sorumlusu Emine Gözen, konser sonrası konser gelirlerinin Maxmurlu çocuklara gönderileceğini belirtti. Gözen, Maxmur’a yönelik ambargo ve yol açtığı sorunlara dikkat çekerken, bu nedenle “Koruyucu çocuk” kampanyasına start verdiklerini ifade etti.

Maxmur'da 250 çocuğun maddi ve manevi durumların çok kötü olduklarını söyleyen Gözen, bu çocuklara destek verecek aileler bulmak istediklerini sözlerine ekledi.

İnisiyatifin ileride kampanyayı daha da genişletmek istediğini söyleyen Gözen, şu ana kadar 50’yi aşkın çocuğa destek amacıyla aileler bulunduğunu kaydetti.

Gözen’e göre ayda 20 euroluk bir katkı ile ihtiyaç sahibi çocuklara önemli bir destek sunulabilir.

Konser salonunda, Maxmur Kampı çocuklarının çizdikleri resimler de sergilendi ve bağış talep edildi. Konser sonunda hemen hemen tüm resimler bir alıcı buldu.

Koruyucu çocuk kampanyası “www.initiative-kurdistan.org” sitesi üzerinden de yürütülüyor.