Enternasyonalistlerden ‘Çerxa Şoreşê’ klibi

Rojava’daki YPG/YPJ’li enternasyonalist savaşçılar, 'Çerxa Şoreşe’ klibi hazırladı.

Rojava’daki YPG/YPJ’li enternasyonalist savaşçılar, Kürt Özgürlük Mücadelesi'nin 45. yılı dolayısıyla ‘Çerxa Şoreşe’ klibi hazırladı.

Hazırlık çalışmalarında yer alan Bager Resistencia, klibin amacı ve hazırlık sürecini ANF’ye anlattı.

Resistencia, “Klipte 3 Alman, 1 İrlandalı, 1 Amerikalı, 1 Çekyalı, 1 Brezilyalı ve bir de Mardinli Kürt arkadaş oynuyor. Aslında bu oluşumla 45. özgürlük mücadelesi yılını Önder Abdullah Öcalan’ın Demokratik Ulus fikirleriyle daha da bütünleştirerek karşılamak istedik” dedi.

Bager Resistencia, şunları söyledi:

"YPG ve YPJ saflarında bulunan enternasyonalistler olarak birlikte böylesi bir klip yapma kararına vardık. İlk önce şarkıyı seçmeye başladık. Kürt Özgürlük Mücadelesi'ni yansıtan bir şarkının olmasını istiyorduk. Rojava Devrimi'nin 10’uncu yıl dönümünde aslında bu projeyi gerçekleştirmek istiyorduk. Ancak mevcut saldırılardan ötürü ertelemek zorunda kaldık. Çünkü askeri güç olarak esas görevimizi yerine getirmeliydik."

'YAŞAMIN HER BOYUTUNU ÇEKMEYE ÇALIŞTIK'

Resistencia, prova ve hazırlık sürecine ilişkin ise şunları aktardı: “Klipte oynayan Berçem arkadaş müzikten anladığından dolayı provalarda öncü rol oynadı. Bir süre birlikte provalar yaptık. Ardından bir stüdyoda şarkıyı seslendirdik. Buna uygun nasıl bir klip yapabileceğimiz noktasında uzun tartışmalarımız oldu. YPG ve YPJ'li enternasyonalistler olarak ne için savaştığımızı ve toplumsal bağımızı daha iyi yansıtan bir klip olması düşüncesine vardık. Salt savaş izlenimleri yerine yaşamın her anı ve boyutunu yansıtan bir klip çekmeye karar verdik.”

'DÜNYA KAMUOYUNUN İLGİSİNİ KÜRDİSTAN'A ÇEKMEK İSTEDİK'

Kürdistan’a dönük saldırıları tüm dünyaya göstermeyi amaçladıklarını belirten Resistencia, “Aslında bu kliple Kürdistan’da 45 yıldır verilen nefessiz mücadeleye dikkat çekmek istedik. Mevcut süreçten kaynaklı Ukrayna-Rusya savaşına odaklanan dünya kamuoyunun ilgisini biraz daha Kürdistan’a dönük saldırılara çekmek istedik. Çünkü Kürdistan’da her gün kimyasal ve nükleer vb. yasaklı silahlar kullanılıyor. Buna karşı süregelen bir sessizlik durumu var. Yine Rojava’ya karşı durmak bilmeyen saldırıları daha da genişletmek istiyorlar. Kürdistan’da yaşananları aslında bir sanat eseriyle tüm dünya kamuoyuna göstermek istedik. Bu yüzden de daha fazla kitleye hitap için İngilizce alt yazısını da hazırladık” dedi.

'ABDULLAH ÖCALAN'IN FİKİRLERİ TÜM DÜNYA İÇİN ÖNEMLİ'

Resistencia, klibi "Bîjî Serok Apo" ve "Bîjî Berxwedana Rojava" sloganlarıyla sonlandırmalarına dair ise şöyle dedi:

“Klibin sonunda haykırdığımız Bîjî Serok Apo ve Bîjî Berxwedana Rojava sloganlarıyla 24 yıldır İmralı’da rehin olarak tutulan Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fikirlerinin tüm dünya için nasıl önemli olduğuna vurgu yapmak istedik. Yarım yüzyıl önce Haki Karer ve Kemal Pirlerle başlayan ve bugün tüm dünya tarafından sahiplenilen bir mücadele destanı olmuştur. O yüzden her zamankinden daha fazla Önder APO’nun fiziki özgürlüğü için mücadele etmemiz gerekiyor.

Bîjî Berxwedana Rojava sloganıyla ise Sovyetler Birliği’nin yıkılışından sonra özgür yaşamın aslında mümkün olduğunu gösteren bir devrimin olduğunu haykırdık. Tüm dünya için yeni yaşamın devrim ışığı olan Rojava Devrimi istenilen özgür bir yaşamın aslında mümkün olacağını gösterdi. Rojava Devrimi dünya kadınları için de çok önemli bir rol oynadı. Çünkü aslında bir nevi kadın devrimiydi de. Devrimle birlikte eve hapsedilen kadınlar artık özgürce toplumun her alanında çalışma yürütebilir hale geldi.”

‘VAHŞİ SALDIRILARA KARŞI MÜCADELEYE SAHİP ÇIKALIM’

Konuşmasının sonunda Kürdistan Özgürlük Mücadelesini sahiplenme çağrısı yapan Bager Resistencia, “Tüm dünya kamuoyunu, 45. mücadele yılını en vahşi ve ahlak dışı saldırılarla karşılayan Kürdistan Özgürlük Mücadelesi'ni sahiplenmeye çağırıyoruz. Dünyadaki bütün enternasyonalistleri Rojava Devrimi sahasına gelmeye ve mücadeleye ortak olmaya çağırıyoruz” dedi.