Erdoğan’ın Libya’ya gönderdiği üç çete mensubu öldürüldü

Türkiye tarafından, Suriye’den toplanarak Libya’ya gönderilen yüzlerce çete üyesinden en az üçünün öldürüldüğü bilgisine ulaşıldı.

İşgalci Türk devleti “Mili Ordu” olarak adlandırdığı, DAİŞ-El Nusra karması çete grubu içerisinde yer alan yüzlerce kişiyi, Libya’nın doğusunu elinde bulunduran Halife Haftar güçleriyle çatışmak üzere Trablus’a göndermişti.

ANF’nin elde ettiği bilgilere göre bu çete mensuplarından 3’ü, Pazartesi günü Libya’daki çatışmalarda öldürüldü. 

Öldürülenlerin, Ebu Adil lakaplı Mahmud El Beşir El Mahmud Elcarallah, İsam El Carallah ve Abdulrezaq El Mahmud isimli çete mensupları olduğu öğrenildi.

Her 3’ü de Tedmurlu olan bu çete üyeleri Suriye iç savaşı başladığında kendilerine “devrimci” diyerek yaptıkları hırsızlıklar ve fidye için insan kaçırma faaliyetleri ile tanınıyor.

İlk olarak Faruq El İslami grubu, ardından DAİŞ ve El Nusra’nın kurduğu Heyet Tahrir Şam’a katılan bu çete mensupları, 2018 yılında Fırqa Hamza’ya katılmışlardı. Fırqa Hamza içinde de insan kaçırarak fidye alma gibi birçok kirli iş yapmalarına rağmen,  Türk devletinin kurduğu “Milli Ordu” içerisindeki 1. Kolordu, 113 Tugayı ve 1. Tümende yer aldılar. Daha sonra da Türk devleti tarafından kişi başına 2 bin dolar karşılığında Libya’ya gönderildiler. Üç çete üyesinin uçakta çektikleri bir fotoğraf da Libya’ya gönderildiklerini doğruluyor.