Paris Kürt Kültür Festivali tüm heyecanı ile devam ediyor

Serdar Mutlu'nun göçmenliği ruhunda hissetmiş anaların göçle bağını acılarıyla birlikte tabloya geçirdiği 'Anneler ve Göç' isimli sergisi yoğun ilgiyle karşılandı.

Paris Kürt Kültür Festivali startını verdi. 

Fransa Demokratik Kürt Konseyi (CDK-F), Kürdistan Üzerine Düşünce ve Araştırmalar Enstitüsü (IREK), Kürdistan Sanat ve Kültür Derneği (ACK) ile Danielle Mitterrand Vakfı’nın ortaklaşa düzenlediği Paris Kürt Kültür Festivali Perşembe akşamı Serdar Mutlu’nun Analar ve Göç adlı resim sergisinin açılışı ile devam ediyor.

Festival’in Perşembe günü adresi Kürdistanlıların ilk geldiği semt olan 10. Paris Belediye Binası oldu.

Festival kapsamında açılan Anneler ve Göç adlı Serdar Mutlu’nun sergisi yoğun ilgi görürken, 10. Paris Belediye Başkanı Alexandra Cordebard ve yine Paris Büyükşehir Belediyesi Kültür Meclis üyesi Laurence Patrice ve birçok belediye yetkilisi hazır bulundu.

Serginin açılışı 10. Paris Belediye Başkanı Alexandra Cordebard’ın konuşması ile start aldı. Belediye Başkanlığı yaptığı bölgede Kürtleri yakından tanıdığını ifade eden Cordebard, « belediye olarak Kürtlerle sürekli ilişkideyiz. Kürt sorununu yakından takip ediyoruz. Burası sizin eviniz. Sizi ağırlamaktan onur duyduk » diyerek Festival çalışmasını kutlarken, CDK-F adına Berivan Firat, 10. Paris bölgesinin Kürtler açısından ilk yerleşke olması anlamı ile özel bir bölge olduğunu vurguladı.

Firat, bu bölgede 80’li yıllardan bu yana Kürtlerin yerleştiği ve artık 4. Kuşaktan söz edildiğini hatırlatarak, belediyenin festival kapsamında sergiyi ağırlamasının önemli olduğunu vurguladı. Festivalın büyük bir ilgi ile izlendiğini belirten Fırat sözü Serdar Mutlu’ya bıraktı.

Serdar Mutlu, çalışmalarını bu festival aracılığı ile Paris’e taşımanın önemli olduğunu ifade ederken, "Sergiyi kendiniz keşfedin" ifadesini kullandı. Çalışmada Kürt analarına, dört parça Kürdistan’a yer veren Mutlu, göçmenliği ruhunda hissetmiş anaların göçle bağını acılarıyla birlikte tabloya geçirmiş.

Açılış etkinliğinde kısa bir müzik dinletisinin ardından hazırlanan büfe konuklara açıldı. Festival, Cuma akşamı Beru Teatra Jiyana Nu oyunu ile devam edecek. Ülkeden gelen tiyatro grubu 1 Place de la Liberation 93150 Le Blanc Mesnil bölgesinde saat 19.00’da sergilenecek.