Son Dakika: Stêrk TV ve Medya Haber TV'ye baskın: Polisler tüm binayı talan etti

Gençlik dergisi Stêrka Ciwan’ın yeni sayısı çıktı

Aylık yayın yapan gençlik dergisi Stêrka Ciwan, yeni sayısını “50. Başarı Yılı 15 Ağustos Ruhuyla Zafer yılı olacaktır!” başlığıyla çıkardı.

Avrupa’daki Kürt gençlerinin çabalarıyla yayın yapan Stêrka Ciwan dergisinin 231’inci sayısını çıkardı. Dergi yayınlarını “Sosyalizmde ısrar, insan olmakta ısrardır” şiarıyla sürdürüyor.

Savaşın en yoğun şekliyle yaşandığı bir döneme denk gelen yeni sayıda, gerillanın ilk silahlı eyleminin yıldönümü olan 15 Ağustos kutlandı.

15 Ağustos sürecinin ele alındığı 231’nci sayıda Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın “15 Ağustos, çalışmamızda bir adımdır ve Gençler tarihi meseleleri gündemleştirip kararlaştırabilir” başlıklı çözümlemeleri  de yer aldı.

Ayrıca Avrupa Kürt gençlik hareketleri Tevgera Ciwanên Şoreşger ve Jinên Ciwan ên Têkoşer koordinasyonlarının dergiye gönderdikleri birer perspektif yazısı dikkat çekiyor.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık’ın yazısının da yer aldığı bu sayıda tarihsel, kültürel, anı ve genç kadın bölümlerinde Türkçe, Kürtçe, Almanca ve İngilizce dillerindeki yazılar okuyucularını bekliyor.

Dergi editörleri, tanıtım yazısında “15 Ağustos 1984'te Komutan Agîd (Mahsum Korkmaz) tarafından sömürgeciliğe karşı sıkılan ilk kurşunun sesi tam 38 yıldır Zap'ta, Metîna'da, Avaşîn'de, Kürdistan'ın dağlarında ve her kertesinde duyuluyor” ifadelerini kullanıyor.

Tüm saldırılara rağmen “Kürdistan'da özgürlüğün tek adresi olarak PKK, dimdik ayakta durmaktadır” denilen tanıtım yazısı şu çağrı ile noktalanıyor:

“Tüm Kürdistan gençliği örgütlülüğü ile Gerillanın Direnişini sahiplenip Rêber Apo'nun fiziki özgürlüğünün sağlanması için her adımı atmasının vakti gelmiştir. Tüm Apocu gençliğe ‘Werin Cenga Azadiyê’ diyoruz.”