Gerilla Yılmaz: Botan'daki ruh işgalcileri öldürdü

Gerilla Mihrali Yılmaz, Botan’da başlatılan işgal operasyonuna dikkat çekerek, "Gözlerimizle gördüğümüz birçok ölü asker vardı. Bu büyük bir ruh, yeniden doğuş olan bir ruhtur" dedi.

Botan gerillası Mihrali Yılmaz, Botan'da başlatılan işgal operasyonunda şehit olan HPG Komutanı Egit Civyan ve yoldaşlarını, gerillanın büyük darbe vurması sonucu işgalci Türk ordusunun Van ve köylerine yaptığı işkenceyi anlattı.

"Egit Civiyan arkadaşla Botan sahasında tanıştık" diyen Yılmaz, şunları belirtti:

"Büyük bir avantajdı bizim açımızdan. Son iki yıl içerisinde birbirimizi çok göremedik, Egit arkadaş aktifti çünkü. En son 11 Eylül 2020'de Kato tarafında başlatılan bir işgal operasyonunda şehit olduğunu duydum. Biz de o taraftaydık. Her alanda operasyonlar başlatılmıştı ve gerillanın direnişi bu operasyon karşısında netti. Gece hareketliliği sırasında hava saldırısı oldu ve manevra kabiliyetiyle arkadaşlar kurtuldu ve çemberi yararak düşmanla çatışmaya girdiler. Her üç arkadaş da çemberi kırdı. Heval Canfeda Goyi, heval Berxwedan Grespi ve Egit heval. Arkadaşların direnişi çemberi kırdı ve yayılmasına izin vermediler. O yüzden ilk önce operasyonun koordinesini vurdular ve 10’dan fazla işgalci öldürdüler. Botan'da Büyük Komutan Egit ile başlayan bir ruh var ve hâlâ devam ediyor. Şu anda ortaya çıkan ruh da yeni dönemin ruhudur, duruşu ve tarzıdır. Operasyon sabah saatlerinde, sabah 5’te başladı ve çember kırıldı. Bir yarbay, savaş koordinesi, astsubay ve yüzbaşı öldürüldü. Ve çok sayıda işgalci öldürüldü. Gözlerimizle gördüğümüz birçok ölü asker vardı. Bu büyük bir ruh, yeniden doğuş olan bir ruhtur. Bu savaşın içerisindeki saldırı ruhunu görünce ve ortaya konulan başarılı sonucu görünce Heval Egit’in başarısını, tecrübesini ve Botan’a da neler bıraktığını görüyoruz. Bu Botan’a verilen bir emanet ruh gibidir."

'DARBE YİYORLAR, İNTİKÂMI KÖYLÜDEN ALIYORLAR'

Türk devletinin Van'daki işkencesine de atıfta bulunan Yılmaz, şunları anlattı:

"Van’ın yurtsever bir köyünde olan olaylardı. Bu köy; silahlı mücadele başladığından beri, Büyük Komutan Mahsum Korkmaz Botan sahasına ilk adım attığından beri yurtsever olan bir köydü. Onlar, düşman tarafından katledilmek için götürüldüler. Düşman her zaman büyük darbe yediğinde ya da gerilla büyük darbe vurduğunda düşman intikamını gidip fakir insanlardan, halkımızdan alıyor. Doksanlı yılarda o köy yakılmıştı zaten. Yapılan bu işkence düşmanın sadece zayıflığını gösterir, başka bir şey göstermez. Halkımızdan iki kişiyi yakalıyorlar ve köy içerisinde tüm köylüleri toplayıp işkence yapmaya başlıyorlar. Çünkü savaş koordinesinin öldürülmesi ve birçok subayın öldürülmesi büyük bir hırs yaratıyor ve onlar da intikam için gidip halkımıza, köylülere saldırıyorlar. Onları tehdit ediyorlar, dövüyorlar ve helikopteri Van’a götürdüklerinde onları çok yüksek bir mesafeden helikopterden atıyorlar."

11 Eylül’ de operasyon başladı ve 13 Eylül’de gerillanın direnişi ile son buldu. Canfeda Goyi arkadaş sonuna kadar direniyor ve savaşıyor. Aslında şu sonuca ulaşıyoruz; var olan Apocu ruh, direniş işgalcilerin tekniğini yenmiştir. Çünkü düşman birebir savaşıyor. Ortaya çıkan ruh, saldırı ruhu, direniş ruhudur. Egit Civyan arkadaş yaşarken de böyle yaşadı. Biz o şehitlere her şeyi borçluyuz. Egit arkadaşın direniş, ortaya koyduğu ruh Botan’da hep yaşayacak. Şehitler çok değerlidir ve hepsinin ardılı olacağız. Hepsine borçluyuz. Şehit Egitlerin, Azimelerin, Zelallerin, Ali Pılınglerin devamcısıyız biz."

'ÖRNEK ALACAĞIZ'

Botan gerillası Mihrali Yılmaz, sözlerini şu mesajla tamamladı:

"Ortaya çıkan ruh Botan’da hep yaşayacaktır. Ve Van’da ortaya çıkan ruh ve yurtseverlik, düşmana diz çökmeme her zaman örnek alacağımız bir tutumdur. Canfeda Goyi ve Berxwedan arkadaşı her zaman anacağız. Ve ortaya koydukları ruh Botan’da hep yaşayacaktır. Biz de bu temelde sözümüzü yeniliyoruz."