Gerillada duruşuyla kazanan bir savaşçı: Erdal Acem

Rojhilat'ta doğan Erdal Acem, bütün halkları kucaklayan PKK hareketine katılır. Mücadelesi ve direnişi ile yoldaşlarına örnek olan Acem'i anlatan HPG gerillası Fırat Zilan, "Şehit Erdal, mücadelenin gerekliliklerini yerine getiren bir savaşçıydı" dedi.

Dört parçaya bölünmüş bir ülkenin Rojhilat parçasında dünyaya gözlerini açan Erdal Acem’i yoldaşı HPG gerillası Fırat Zilan anlattı. Erdal Acem, Özgürlük Hareketi'ne Rojhılat’tan katılır. Ve uzun yıllar boyunca dağlarda Kürdü yok etmek isteyen tüm güçlere karşı savaşan bir gerilla oldu. 2016-2017 yılında ise Cilo dağlarında şehit oldu.

Şehit Erdal Acem’i anlatan HPG gerillası Fırat Zilan, Acem'in sonuna kadar zafere inanarak savaştığını belirtti. Konuşmasına devam eden gerilla Fırat Zilan şunları belirtti. "Örgüte ilk katıldığım zaman birlik komutanımız olarak görev almıştı Zagros sahasında. Ve şahadetine kadar da böyle kaldı. İdeolojik anlamda ve askeri anlamda savaşçıyı yetiştirme, onu yetkinleştirmeyi esas alıyordu. Onun olduğu bir ortamda sorunların açığa çıkması, savaşçılarının moralsiz olması düşünülemezdi. Var olduğu ortam her zaman moralliydi. Özellikle Zagros gibi zorlukların ve emeğin söz konusu olduğu bir yerde güçlü yoldaşlıklar açığa çıkar. Bu yoldaşlığı, o kadar zorluğun içerisinde şehit Erdal emeğiyle var ediyordu.

Askeri disipline çok önem verirdi. Kendisi de bu konuda hem hassastı hem de yanındaki arkadaşları da eğitirdi. Herkes ona, "Acem Erdal" diye seslenirdi. Acemdi zaten. Sürekli arkadaşlara bakardı, gülerdi ve "Valla aranızda Kürt oldum" derdi. PKK, bütün halkları kucaklayan bir gerçeklik. Bu da mücadeleyi zenginleştiriyor. Şehit Erdal, bu mücadelenin gerekliklerinin farkındaydı ve yerine getiriyordu."