‘Heval Mizgin’in stranları devrim ruhunu ifade ediyor’

Şehit Hozan Mizgin’i anan YJA Star gerillası Zilan Cilo, “Heval Mizgin’in yaşamı, mücadelesi, direnişi beni çok etkiledi. Heval Mizgin’in stranları benim için devrim ruhunu ifade ediyor” dedi.

YJA Star gerillası Zilan Cilo, Hozan Mizgîn’i (Gurbet aydın) şehadet yıl dönümünde andı. Mayıs ayının Şehitler Ayı olduğunu hatırlatarak sözlerine başlayan gerilla Zilan Cilo, “Mayıs ayında şehit düşenler arasında hem komutanımız heval Gulan, hem de hozanımız ve öncümüz Mizgin yoldaş da var. Yine 18 Mayıs’ta partimizin öncü kadrolarından heval Haki Karer bir komplo sonucu şehit düştü. Mayıs ayı şehitleri şahsında tüm Kurdistan özgürlük şehitlerini saygı ile anıyoruz. Şehitlerin anlamı bizim için yaşamak, yaşatmak demektir. Mücadelemizi, direnişimizi her zaman şehit yoldaşlarımızın çizgisinde yürütüyoruz. Sadece bir gün değil, her gün şehit yoldaşlarımızın hedeflerine ve amaçlarına ulaşmak için mücadele ediyoruz.


Bu mücadele içerisinde hiç görmediğimiz, birlikte mücadele etmediğimiz birçok şehit arkadaşımız oldu heval Mizgin onlardan biri. Fakat PKK’ye katıldığımızda heval Mizgin gibi şehit yoldaşlarımızın anıları bizleri canlı tutuyor. Heval Mizgin’in yaşamına, mücadelesine ilişkin yazılar okuduğum zaman, yine yoldaşlardan ona ilişkin anılar dinlediğim zaman çok etkilenmiştim. Yine heval Mizgin’in duruşu, Kadın Özgürlük çizgisini en üst düzeyde temsil etmesi, o dönemin zor koşullarında sürdürdüğü mücadele kişiliğim üzerinde çok etkili oldu. Onun stranlarını dinlediğimde sesindeki derinliği ve anlamı görüyorum. Önderliğe, PKK’ye, dağlara, yoldaşlara olan sevgisini hissedebiliyor insan. Yine Kurdistan devrimine olan inancını, kadın özgürlüğüne ona inancını sesiyle, duruşuyla ortaya koyuyor. Heval Mizgin’in stranları benim için devrim ruhunu ifade ediyor” diye konuştu.