‘Ji Bo Azadiyê’ İsviçre sinemalarında

Yönetmenliğini Ersin Çelik’in yaptığı ve Rojava Film Komünü tarafından çekilen "Ji Bo Azadiyê" filmi İsviçre’de beyaz perdeye çıkıyor.

İngilizce “The End Will Be Spectacular” (Sonu Muhteşem Olacak) adıyla İsveç sinemalarında izleyici karşısına çıkan olan Ji Bo Azadiyê” filmi, prömiyerini Rimêlan ve Kobane’de yapmıştı.

Film, Hindistan ve Pakistan’da katıldığı film festivallerinden sonra büyük bir ilgiyle karşılanmış, daha sonra Avrupa sinema salonlarında da izleyici ile buluşmuştu.

Avrupa prömiyerini Hollanda'da Rotterdam Uluslararası Film Festivali’nde yapan film, şimdiye kadar bir çok Avrupa ülkesinde gösterildi.

Ji Bo Azadiyê filminin 6-15 Mart tarihleri arasında yapılması planlanan fakat küresel Covid-19 salgını nedeniyle iptal edilen Cenevre Uluslararası Film Festivali'nde (FİFDH) yer alması bekleniyordu.

Tedbirlerin gevşetilmesi ardından film sinema programlarında yer aldı. Bu çerçevede 26 Haziran'da Basel ve Solothorn'da, 5 Temmuz'da da Luzern kantonunda seyirciyle buluşan film, hem Kürt seyircisi hem de İsviçreli sinema severler tarafından büyük bir beğeni aldı.

Film, İsviçre Demokratik Kürt Toplum Merkezi, Rojava Film Komünü, Basel Kültür Merkezi ve TEV ÇAND'ın ortak organizasyonu ile önümüzdeki günlerde bir çok kentte yeniden izleyici ile buluşacak.

Filmin gösterileceği tarih ve yerler şöyle:

10 Temmuz Biel, Kino Rex1 - saat 19:00,

12 Temmuz Luzern, Kino Baurbaki - saat 13:15,

17 Temmuz Bern, Kino ABC -saat 19:00,

20 temmuz Cenevre, Cine Bio- saat 18:00,

21 Temmuz'da Cenevre ,Cine Bio - saat 20:45 ve

10 Eylul'de Lozan da, Pathé Flon 19:30 da seyirciyle buluşacak.

Film Eylül ayında ise Zürih, Lugano, St Gallen ve yeniden Basel Kantonunda seyirci karşısına çıkacak.