Ji bo Azadiyê Berlin’de seyirciyle buluştu

Ji bo Azadiyê filmi, Berlin'de ilk gösterimini yaptı. Gösterimden sonra konuşan Yönetmen Ersin Çelik, "Sanatçı ve aydınlar, savaşçılar kadar cesur olmalı" dedi.

Tarihi Sur direnişini anlatan Ji bo Azadiyê filmi Almanya’nın başkenti Berlin’de ilk gösterimini yaptı.
Babylon sinemasında gösterimi yapılan filmi aralarında Kürt sinema sanatçıları, aydınlar ve siyasetçilerin de olduğu kalabalık bir kitle izledi.
Film, başta Sur direnişi kahramanlarından komutan Çiyager ve tüm şehitler anısına yapılan saygı duruşunun ardından gösterildi.

'SANATÇI VE AYDINLAR CESUR OLMALI'

Gösterimin ardından Yönetmen Ersin Çelik, seyircilerin sorularını cevapladı.
Çelik, "Rojava Film Komünü ve filmde emeği geçen binlerce gönüllü insanın adına sizleri selamlıyorum" diyerek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Bugün Kürdistan’ın dört parçasında bir işgal ve soykırım vardır. Bu soykırım sadece fiziki olarak yapılmıyor. Kültürden coğrafyaya kadar, taşlar ve ağaçlara kadar çok yönlü olarak yapılmaktadır. Bugün Hasankeyf sular altında bırakılıyor, birkaç ay önce Kürtlerin tarihi şehri Serêkaniyê işgal edildi. Kürdistan’ın gerçekliği böyleyken Kürt sanatçıları ve aydınları da savaşçıları kadar cesur olmak durumundadır. Biz de bir yandan Efrîn ve Reqa savaşları devam ederken, Sur’daki savaşçıların o cesaretini yansıtmak istedik. Çünkü savaş, işgal ve direniş gerçekliğiyle burası bizim ülkemizdir ve sanat da her şeye rağmen devam etmelidir."
Ji bo Azadiyê, bugün de Almanya’nın Köln kentinde seyirciyle buluşacak.